Plămân artificial. Horațiu Moldovan, secretar de stat în MS: Există în România posibilitatea - VIDEO
Data publicării:
Autor: Rodica Mitu
WhatsApp
Foto: Agerpres
Foto: Agerpres
Horațiu Moldovan, secretar de stat în Ministerul Sănătății, a vorbit, la evenimentul organizat de DC Media Group, și de ECMO, o procedură complexă.

„Dacă vorbim de ventilatoare mecanice, România este dotată cu mii de ventilatoare mecanice. Doar în zona de boli infecțioase există aproximativ 90, 95 de paturi de interapie intensivă cu posibilitate de ventilație mecanică. Cred că vă referiți la plâmânul artificial, la posibilitățile de rezolvare prin ECMO. Asta s-a legat de SARS. Și avem așa face. Există în România posibilitatea de a face ECMO în mai multe locuri, în primul rând în centrele de boli cardiovasculare din România.

La Institutul CC Iliescu de Boli Cardiovasculare din București, unde s-a și inițiat această tehnologie în România, există cea mai mare experiență. Avem un protocol de colaborare, dacă este nevoie de așa ceva, pentru a realiza asistență cu circulație extracorpolară de terapie intensivă cu ECMO în spitalul de Boli Infecțioase. Pentru că, spre deosebire de alte situații, nu putem duce pacientul la CC Iliescu, fiind contagios, dar putem aduce tehnologia. În București mai există posibilitatea de a face această procedură la Spitalul Sfânta Maria”, a spus Horațiu Moldovan. 

De asemenea, și în alte zone din țară există această posibilitate. Mai multe declarații în filmarea de mai jos:

Trustul de presă DC Media Group, din care fac parte DC News, DC Business şi DC Medical, a organizat, la data de 27 FEBRUARIE 2020, "HEALTH ROMANIA – Ediția a III-a: FINANȚAREA SISTEMULUI DE SĂNĂTATE. FINANȚAREA TREBUIE SĂ URMEZE PACIENTUL?".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel