Planul de ajutor de 1,9 miliarde de dolari, aprobat de Camera Reprezentanților din SUA
Data publicării:
Autor: Eduard Pascu
WhatsApp
Planul de ajutor al Administrației Biden, de 1,9 miliarde de dolari, pentru a ajuta americanii afectați în timpul pandemiei Covid, a fost aprobat în Camera Reprezentanților.

Proiectul de lege trebuie să ajungă acum la Senat, unde situația politică este împărțită în mod egal și care deja a blocat un element cheie al planului de redresare - dublarea salariului minim din SUA la 15 dolari pe oră, transmite BBC.

Pachetul de ajutor urmărește să stimuleze vaccinările, testarea și să stabilizeze economia.

Banii reprezintă un ajutor financiar de urgență pentru gospodării, întreprinderi mici și guvernatorii statelor americane. Șomajul se apropie de 10%, cu aproximativ 10 milioane de locuri de muncă pierdute în urma pandemiei.

Votul are loc în aceeași săptămână în care SUA au trecut 500.000 de decese legate de coronavirus - cea mai mare cifră a oricărei națiuni din lume.

În scurtele observații președintele Joe Biden a salutat aprobarea planului de către Cameră, spunând că speră că va primi ”acțiuni rapide” la Senat. ”Nu avem timp de pierdut”, a spus el. "Dacă acționăm acum, decisiv, rapid și cu curaj, putem în cele din urmă să depășim acest virus, putem în cele din urmă să ne punem din nou economia în mișcare. Oamenii din această țară au suferit mult prea mult de prea mult timp. Trebuie să ameliorăm această suferință ."

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel