Plângere la DNA pe numele ”părintelui” proiectului de la Măgurele. Vâlcu, REVOLTĂ! Mesaj tranșant pentru sindicate
Data publicării:
Autor: D.C.
WhatsApp
Jurnalistul Val Vâlcu a reacționat după ce a aflat că sindicaliștii au depus plângere la DNA pe numele lui Nicolae Victor Zamfir, directorul Institutului Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizică şi Energie Nucleară, pentru că are 68 de ani. 

”Nicolae Victor Zamfir este părintele proiectului de la Măgurele (n.r. Institutului Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizică şi Energie Nucleară). Acel proiect s-a făcut datorită anvergurii lui internaționale și acum, ca răsplată, s-au găsit sindicatele să-l caute în buletin. Mai întâi, uită-te în CV-ul lui, în lista lui de articole științifice, inovații. E un om pe care s-ar bate institute internaționale. Vorbim despre vârsta de pensionare? Președintele Americii are 70 de ani. Dar, în România, care n-a mai fost în stare să aibă un proiect de ani de zile și n-a avut niciodată un proiect de asemenea anvergură, sindicatele nu s-au plâns că nu s-au făcut drumuri, că Măgurele e vraiște sau că nu s-a tras linie de metrou până la laser, în schimb, au găsit că are Nicolae Victor Zamfir în buletin 68 de ani. Sindicatele, care știu să citească cartea de identitatea, să se uite la lista de lucrări științifice și să vadă cum a fost posibil să mai aibă ei loc de muncă. Că, altfel, dacă te uiți la institutele de cercetare, ele sunt acum clădiri de birouri, mall-uri, etc, fiind prăduite pentru valoarea lor imobiliară. Să zică mulțumesc sindicaliștii că soarta institutului de la Măgurele n-a fost ca a altor zeci de institute de cercetare!” a comentat Val Vâlcu situația.

Directorul Institutului Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizică şi Energie Nucleară, Nicolae Victor Zamfir, este vizat de o plângere la DNA, din cauza mandatului său la conducerea institutului, deși a depășit vârsta de pensionare de 65 de ani. Vezi aici mai mult

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel