Plânsete și bocete la nunțile din 2021! Vrei căsătorie cu alai? Vaccinează-te! Dacă nu îți permite religia, testează-te!
Data publicării:
Autor: Anca Murgoci
WhatsApp
Nuntă 2021 / Fotografie creată de Terje Sollie, de la Pexels
Nuntă 2021 / Fotografie creată de Terje Sollie, de la Pexels
E nebunie mare pe grupurile de Facebook ”miresici și nășici” - ce facem cu nunta dacă o avem programată în 2021?

Au amânat nunta programată în 2020, iar acum au dubii dacă să țină evenimentul în 2021. Unii spun că ar amâna pentru 2022, ”poate se vor mai liniști apele”. Dar mulți dintre iubitorii de chiuituri nu vor să accepte nunțile cu testare sau vaccinare. Li se pare o îngrădire a drepturilor.

Autorităţile au anunţat că de la 1 iunie organizarea nunţilor este posibilă, dar cu anumite condiţii. Până la sfârşitul pandemiei, pe lângă lăutari, la orice nuntă ar putea fi nevoie şi de o asistentă medicală, care să testeze invitaţii. Asta dacă nu sunt vaccinaţi. Organizatorii de nunţi au băgat deja în oferte preţuri pentru kit-urile de testare.

Dar stupoare! Miresicile nu vor nuntă cu vaccinare, respectiv testare! E revoltă pe grupurile de Facebook miresici și nășici.

Una zice că este foarte riscantă testarea că poate jumătate din invitați au test pozitiv. Băi femeie, dar nu este și mai riscant că invitatul ăsta infectat ți-ar putea ucide mamaia cu pupăturile tipice de nuntă? Vrei să știi că la nunta ta ți-au fost uciși bunicii? Vrei ca de la nuntă să mergi direct la înmomântare? Nu, nene, ne gândim doar la dar și la jartiere. Sau poate chiar soțul tău are diabet și încă nu a aflat și-l termini și pe el. Știți vorba aia: ”a murit și era sănătos tun”. Nu, nu era sănătos tun, doar că nu aflase că e bolnav.

Mai departe... Zice alta: ”Ce invitat va vrea să vină la nunta ta condiționat de aceste reguli? Dacă acea persoana este anti-vaccinare?” Păi dacă acea persoană este anti-vaccinare, filmează-ți nunta și transmite-o live pe Facebook. Îi dai IBAN-ul, îți pune acolo darul de nuntă și sănătate. Și e mai bine așa. Parcă n-ai vrea la nuntă să fii înconjurat de oameni care se sperie de o înțepătură.

Altcineva spune că testul Covid-19 este scump. Păi cine vine la nuntă, dă 1000 lei dar. Chiar nu mai poate scoate din buzunar încă 100-150 lei pentru un test?! 

Altul spune că testarea poate dovedi și că mirii au Covid-19 și astfel adio nuntă. Bun, păi dacă știai că ai nuntă în august, te grăbeai să fii primul la vaccinare. Care e surpriza? Da, poți avea coronavirus în ziua nunții. Stai acasă, care e problema? Dacă aveai varicelă, te mai duceai la nuntă? Dacă îți mai rupeai piciorul, îți mai trăgea jartiera cu dinții mireselul? Deci nu doar coronavirusul îți poate strica nunta, ci orice altă boală.

Alta scrie că este bătaie de joc și că nu trebuie să acceptăm condițiile puse de Guvern. Cum spuneam mai sus, la fel de bătaie de joc este să înceapă pupăturile la nuntă, apoi bocetele pe la morminte.

Alta zice că-i discriminare să inviți doar vaccinații și testații. Păi nu e deloc discriminare! La fel de discriminat se poate simți și unul vaccinat care trebuie să stea cu mască pentru a proteja un nevaccinat. E chiar și mai mare discriminare. Tu faci ceva ca să se termine pandemia, dar tot tu trebuie să ai grija și unuia care nu se vaccinează. DE CE?! Așadar cine e discriminat? E evident că vaccinații... desigur, dacă nu ești încuiat la minte să pricepi asta.

Alta așteaptă să se liniștească apele și poate face nuntă la anul. La anul și la mulți ani poate. Că pandemia asta nu va fi oricum ultima.

Așadar, care e problema?! Vrei o nuntă cu alai împărătesc, testează-ți invitații! Vrei să curgă darurile de nuntă? Vaccinează-te! Dacă nu, fă nuntă mică, doar cu nașii. Aaa, nici așa nu ne convine... Atunci să ne omorâm invitații, ce mama naibii? Că oricum nu ne mai pasă de ei după ce ne dau plicul cu bănișori. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel