Plată ore suplimentare angajaţi sistem penitenciar. Ana Birchall: Promisiune îndeplinită
Autor: Mihai Ciobanu pe 11 sep, 11:16 | Justiție

Ana Birchall

"Plata la zi a orelor suplimentare și a sentințelor judecătorești pentru drepturi de personal ale angajaților din sistemul penitenciar, o promisiune îndeplinită", transmite Ana Birchall, ministrul Justiţiei.

"În continuarea punerii în aplicare a Acordului încheiat în luna mai a.c. între reprezentanții Guvernului României și cei ai sindicatelor din sistemul penitenciar, Ministerul Justiției a virat, săptămâna aceasta, Administrației Naționale a Penitenciarelor sumele necesare pentru plata drepturilor de natură salarială și de asistență socială a personalului, conform calendarului de plăți agreat.

Marți, 10 septembrie, a fost efectuată plata la zi a muncii suplimentare prestate de către angajați în cursul anului 2019, peste programul normal de lucru, respectiv a orelor suplimentare care nu au putut fi compensate cu timp liber corespunzător conform prevederilor legale în vigoare și a sentințelor judecătorești pentru drepturi de personal.

”Plata orelor suplimentare și a sumelor prevăzute în sentințele judecătorești pentru angajații din sistemul penitenciar a reprezentat una dintre prioritățile pe care mi le-am asumat încă de la preluarea mandatului de ministru al justiției. Este un obiectiv pe care l-am îndeplinit, un angajament asumat pe care l-am onorat", a declarat ministrul Ana Birchall.

Abonează-te la notificari
Te-ar putea interesa și...
Justiție Vezi toate articolele
Crossuri parteneri