Urmărește emisiunea live
Platforma pentru vaccinare s-a blocat și în Franța. Autoritățile au extins campania de vaccinare
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Franța a extins campania de vaccinare.
Franța a extins campania de vaccinare.
Campania de vaccinare din Franța se extinde și la persoanele cu vârstă de peste 75 de ani. 

Franța își extinde luni campania de vaccinare pentru a permite inocularea oricărei persoane cu vârsta de peste 75 de ani. Anterior, numai rezidenții caselor de îngrijire medicală și personalul medical în vârstă de peste 50 de ani erau eligibili pentru a primi un vaccin, scrie CNN

Noua fază a vaccinării la nivel național vine în momentul în care numărul deceselor de coronavirus din țară a depășit 70.000 în weekend.

S-a blocat platforma informatică 

Persoanele cu vârsta peste 75 de ani s-au putut programa încă de săptămâna trecută, iar numărul mare de solicitări a provocat blocarea site-ului web al guvernului. S-au făcut peste un milion de solicitări pentru prima și a doua doză de vaccin, adică aproximativ o jumătate de milion de persoane, potrivit ministrului francez al Sănătății, Olivier Veran.

În weekend, oficialii francezi au căutat să înlăture îngrijorările cu privire la întârzierile de livrare a vaccinurilor după ce Pfizer a declarat vineri că reduce temporar transporturile de la o unitate de vaccinare din Puurs, Belgia, pentru a extinde producția.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel