Platourile TV, mai goale ca niciodată. Marele absent: Toată lumea îi simte lipsa
Data publicării:
Autor: Anca Murgoci
WhatsApp
A trecut atâta timp și telespectatorii încă îi simt lipsa.

Așa este din mai 2018 când a murit marele psiholog Hanibal Dumitrașcu. Toată lumea îi simte lipsa. Avea o vorbă bună pentru fiecare. Ucigașul tăcut al vremurilor noastre, un accident vascular cerebral, l-a făcut să se prăbușească. 

Într-un interviu pentru DC News, Maria Dumitrașcu, fiica lui, absolventă a Facultatății de Psihologie din cadrul Universității din București, spunea care a fost cea mai importantă lecție pe care a învățat-o de la tatăl ei.

”Am învăţat foarte multe lucruri de la el. Nu mi-a fost doar un tată foarte bun, ci şi mentor şi model în viaţă. Datorită lui am învăţat de mică că a citi înseamnă a evolua frumos şi a trăi atâtea universuri minunate. De fiecare dată când mă vedea că citesc, i se umplea inima de bucurie, era tare mândru. Niciodată nu mi-a spus că trebuie să citesc, dar puterea exemplului este cel mai mare învăţător. De la el am învăţat că în viaţă e nevoie să te cunoşti profund, să ai un scop şi un sens, că paşii sunt visul, să-ţi urmezi propria cale, să faci ce îţi place şi să-ţi laşi amprenta prin lucrurile pe care le faci, să ajuţi la o lume mai bună, căci schimbarea vine de la fiecare în parte”, spunea Maria Dumitrașcu.

”De la el am preluat setea de cunoaştere, mi-a arătat că mereu mai e ceva de cunoscut, de simţit, de trăit. M-a învăţat să îmbin studiul cu distracţia, că în viaţă ai nevoie şi de muncă şi de momente de relaxare, în care să petreci timp cu tine însuţi, căci asta înseamnă echilibrul. Că e nevoie să fii perseverent şi să rămâi bun. El era un om bun. M-a învăţat ce este iertarea, ce este compasiunea, înţelepciunea şi ce înseamnă să te bucuri de lucrurile simple, că fericirea se regăseşte în compania oamenilor dragi, în contemplarea unui peisaj frumos, într-o poveste citită sau născocită, într-o dimineaţă în aerul proaspăt în care asculţi melodia ta preferată şi-ţi bei cafeaua, bucurându-te de noua zi care vine”, ne mai spunea Maria Dumitrașcu într-un interviu pentru DC News.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel