PLOAIE de amenzi. Cazurile unor taximetriști. Ce s-a întâmplat de fapt
Data publicării:
Autor: Rodica Mitu
WhatsApp
Peste 100 de sancțiuni au fost aplicate pentru nerespectarea obligației de a purta masca de protecție pe timpul deplasării în autovehiculele care efectuează transport de persoane, a anunțat, marți, Brigada Rutieră a Capitalei.

„În urma controalelor efectuate, politistii au aplicat 111 sancțiuni contravenționale după cum urmează: 67 pentru nerespectarea obligației de a purta masca de protecție (în valoare de peste 20.000 de lei); 44 pentru încălcarea prevederilor legislației rutiere în vigoare (în valoare de peste 10.000 de lei)”, anunță sursa citată.

Totodata, în cadrul acțiunii au fost reținute 12 certificate de înmatriculare pentru deficiente tehnice și trei permise de conducere în vederea suspendării exercitării dreptului de a conducere autovehicule pe drumurile publice.

De exemplu, un bărbat în vârstă de 24 de ani a efectuat transport public de persoane in regim de taxi și nu purtat pe timpul transportului masca de protectie. De asemenea, clientul pe care îl transporta, un bărbat in vârsta de 21 ani nu utiliza masca de protectie. Ambele persoane au fost sancționate pentru nerespectarea prevederilor Legii 55/2020, cu amenda în cuantum de 500 lei.

Acest tip de acțiuni vor continua și în perioada următoare.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel