Ploi în iunie și iulie 2021? ANM, cea mai așteptată prognoză pentru vară
Data publicării:
Autor: Rodica Mitu
WhatsApp
Foto Pexels
Foto Pexels
ANM a publicat prognoza meteo pentru următoarele patru săptămâni.

Temperaturile vor fi mai coborâte decât cele specifice acestei perioade și va ploua mai mult decât în mod normal, se arată în prognoza pe patru săptămâni, publicată vineri, 4 iunie, de Administrația Națională de Meteorologie (ANM).

Săptămâna 07.06.2021 – 14.06.2021:

Valorile termice se vor situa ușor sub cele specifice acestei perioade, în cea mai mare parte a țării. Regimul pluviometric va fi excedentar în regiunile sud-vestice, în zona Carpaților Meridionali, dar și în zona Dobrogei, iar în vestul, nord-vestul și în centrul teritoriului va fi deficitar. În rest, cantitățile de precipitații vor fi apropiate de cele normale pentru acest interval.

Săptămâna 14.06.2021 – 21.06.2021:

Temperatura medie a aerului va avea valori ușor mai coborâte decât cele normale pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României. Cantitățile de precipitații vor fi excedentare în regiunile sudice și sud-estice, iar în rest vor fi apropiate de cele normale pentru această perioadă.

Săptămâna 21.06.2021 – 28.06.2021:

Temperaturile medii ale aerului vor fi ușor mai coborâte decât cele normale pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României. Regimul pluviometric estimat pentru această perioadă, va fi local excedentar în jumătatea nordică a țării, iar în rest va fi apropiat de cel normal pentru acest interval.

Săptămâna 28.06.2021 – 05.07.2021:

Mediile valorilor termice vor fi ușor mai coborâte decât cele specifice acestei perioade, în regiunile sud-estice, iar în rest vor fi apropiate de cele normale pentru acest interval. Regimul pluviometric va fi apropiat de cel normal pentru acest interval, la nivelul întregii țări.

VEZI ȘI: Nouă dragoste, bani, călătorii, vești foarte bune pentru ZODII în iunie 2021. Cine sunt norocoșii

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel