Ploi puține în decembrie 2020. ANM, anunț. Care ar fi fost cantitatea ideală de precipitații
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Andrada Oana
WhatsApp
Foto ilustrativ
Foto ilustrativ
Gabriela Băncilă (ANM) a făcut câteva precizări importante, la interviurile DC News, privind raportul dintre cantitățile de precipitații înregistrate până în acest moment și media lunii decembrie. 

Gabriela Băncilă (ANM) a declarat, la interviurile DC News, că „raportându-ne la cantitățile de precipitații înregistrate până în acest moment, luna decembrie continuă să fie una deficitară în raport cu media.”

Cantitatea normală ar fi de 44,8 litri pe metrul pătrat, iar noi înregistrăm în jur de 34 litri pe metrul pătrat, a dezvăluit Gabriela Băncilă.

Băncilă (ANM): Decembrie 2020, în topul celor mai calde luni decembrie de la noi din țară 

„Ce este, de fapt, mai important este ceea ce s-a întâmplat în primele două decade cu regimul termic din această lună. O lună foarte caldă, cu abatere termică de trei grade în momentul de față. Ceea ce o situează deja în topul celor mai calde luni decembrie de la noi din țară după luna decembrie a anului 1982 și după luna decembrie a anului trecut. 

Este foarte probabil ca luna decembrie a anului 2020 să devină cel puțin a doua cea mai caldă lună decembrie din istoria măsurătorilor meterologice pentru că abaterea termică este doar de 3,1 grade față de 3 grade abatere cât înregistrăm în momentul de față”, a mai spus Gabriela Băncilă la interviurile DC News. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel