Urmărește emisiunea live
PMP, mesaj clar: PNRR nu e gratis!
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Sursa: Pixabay
Sursa: Pixabay
Partidul Mişcarea Populară avertizează asupra implementării PNRR şi anunţă că banii veniţi de la UE nu sunt gratis. 

"PNRR nu e pe gratis. E pe reforme

PMP salută semnarea PNRR-ului, dar atrage atenția asupra faptului că acesta reprezintă începutul unui parcurs greu, care solicită seriozitate, cooperare, consecvență și competență.

Dr. Mihaela Daciana Natea, profesor asociat, susține că ” mult așteptata semnare a PNRR-ului reprezintă începutul unui parcurs în care România trebuie să implementeze obiectivele anunțate. Accesarea fondurilor este condiționată de realizarea proiectelor, nu doar pe hârtie ci și în practică. Dar, pentru o reformă reală, România trebuie să cumuleze sinergic fondurile venite prin PNRR, cu fondul de coeziune, cu fondul social european, și cu alte oportunități de finanțare venite prin Fondurile Europene. Mutarea proiectelor în PNRR, neglijarea altor surse de finanțare și o rată mică de absorbție a acestora ar constitui o greșeală care va fi decontată tot de cetățeni”", arată un comunicat al PMP pe Facebook. 

Europarlamentarul Carmen Avram a vorbit, în exclusivitate pentru DC News, despre transparența acestui Plan și despre domeniile deosebit de importante care au fost tratate cu lejeritate de către cei care l-au conceput:

„Planul Național de redresare și Reziliență nu l-a văzut nimeni. Eu nu l-am văzut. Înțeleg că e în continuare secretizat și nu poți spune dacă e un PNRR bun, un PNRR rău. Nu știi cine l-a făcut, cu cine a lucrat, cine sunt „specialiștii“ care au redactat documentul acesta, care trebuia făcut în colaborare cu reprezentanți din tot spectrul românesc, indiferent de domeniu. În PNRR trebuiau implicați oameni din agricultură, dar aceștia au lipsit cu desăvârșire. Noi ne-am asumat și am dat mai departe un document despre care românii nu știu absolut nimic, deși e un document făcut pentru români. Că nu construim pentru domnul Ghinea sau pentru domnul Cîțu.

Proiectul mai are o lună până la aprobare. În primul rând, în perioada următoare trebuie să treacă de consiliul Ministerului de Finanțe care trebuie să se uite pe el și abia ulterior va fi aprobat definitiv.“, a precizat europarlamentarul Carmen Avram.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel