PMP susține o anchetă europeană asupra Gazprom, după scumpirea energiei
Data publicării:
Autor: Andrada Oana
WhatsApp
Foto ilustrativ, Pexels
Foto ilustrativ, Pexels
PMP susține decizia a 43 de europarlamentari de a cere Comisiei Europene o anchetă asupra Gazprom, 'care ar fi la originea scumpirilor energiei în spațiul european'.

Printr-o postare pe Facebook, PMP a anunțat că 'salută decizia a 43 de europarlamentari, dintre care și 6 români (inclusiv europarlamentarii noștri), de a cere Comisiei Europene să realizeze o anchetă asupra Gazprom, care ar fi la originea scumpirilor energiei în spațiul european.'

'Multe voci din UE acuză compania rusească de politici comerciale neortodoxe pe piața liberă, care profită de slăbiciunile unor state europene, dependente de gazul rusesc. De asemenea, unii analiști europeni consideră că Gazprom, prin speculațiile pe piața energiei, face presiuni asupra Europei pentru deschiderea gazeoductul North Stream 2, care va alimenta țările UE, prin Marea Baltică.', precizează PMP. 

PMP continuă postarea de pe Facebook spunând că 'din păcate, UE, direct sau indirect, din nevoie sau nu, face jocurile Rusiei, care șantajează permanent Europa, având ca armă, gazul.'

PMP: Moscova, prin politica ”divide et impera” reușeste să controleze piața energiei în Europa

'Dependența multor țări europene de gazul rusesc crează perturbări în relațiile din interiorul UE. Moscova, prin politica ”divide et impera” reușeste să controleze piața energiei în Europa, impunând, în anumite momente sensibile, prețul la gaz și energie electrică.

PMP consideră că UE ar trebui să realizeze o anchetă completă asupra influențelor Rusiei pe piața energiei și, în urma concluziilor, să ia măsuri pentru protejarea țărilor europene, în fața speculațiilor în privința prețurilor la gaz și energie electrică.

Comisia Europeană trebuie să țină cont de faptul că, în urma metodelor neconcurențiale folosite de Moscova, economia UE are mult de suferit, cu efecte dramatice în viața de zi cu zi a cetățeanului european.', mai arată PMP. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel