PNDL. Hunedoara: Drumul judeţean spre staţiunea Parâng va fi gata până în luna noiembrie
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Constructorii vor turna primul strat de asfalt pe drumul judeţean care urcă din Petroşani spre staţiunea montană Parâng, din masivul cu acelaşi nume, până la începutul lunii noiembrie, astfel că, încă din acest an, noua şosea va putea fi folosită de turiştii care doresc să urce la munte, a estimat miercuri administratorul public al judeţului Hunedoara, Costel Avram. 

Acesta a verificat miercuri stadiul investiţiei la drumul judeţean, constructorii drumului aflându-se la faza în care aştern un nou strat de piatră la infrastructura căii de acces, următoarea operaţiune fiind turnarea primului strat de asfalt. 'Am urcat miercuri din nou în Parâng, pentru a evalua stadiul investiţiei la drumul judeţean care va asigura accesul până sus în munte, deoarece mi-am dorit să am un răspuns la întrebarea pe care o pune toată lumea: când începe turnarea de covor asfaltic pe DJ 709F? M-am convins că pe acest şantier se lucrează conform graficului asumat de antreprenor, au fost făcute lucrările pregătitoare şi, în aceste zile, se pune încă un covor de piatră, urmând ca, undeva la sfârşitul lunii octombrie, începutul lunii noiembrie, să fie turnat primul strat de covor asfaltic', a declarat administratorul public al judeţului Hunedoara. Modernizarea drumului judeţean care face legătura între Cabana Rusu din Petroşani şi staţiunea Parâng este finanţată cu 20 de milioane de lei prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală (PNDL).

Tronsonul modernizat are o lungime de 3,725 km, cu o lăţime a părţii carosabile de 4 metri. Conform proiectului, de-a lungul drumului sunt prevăzute 4,5 km de rigole betonate, 23 de podeţe, 2,2 km de ziduri de sprijin din beton şi ciment, 1,2 km de ziduri de sprijin din gabioane, 2,5 km de parapeţi de siguranţă. Consiliul Judeţean Hunedoara are în intenţie finanţarea lucrărilor şi dincolo de pilonul 17, punctul final din proiect, astfel încât drumul să fie modernizat, cu fonduri de la bugetul judeţean, până în zona Şcolii Sportive din Parâng, conform Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel