PNL, amendat cu 10 mii de lei pentru organizarea Congresului
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
PNL, amendat cu 10 mii de lei pentru organizarea Congresului / Foto: Facebook Florin Cîțu
PNL, amendat cu 10 mii de lei pentru organizarea Congresului / Foto: Facebook Florin Cîțu
PNL ar fi primit o amendă de 10 mii de lei pentru organizarea Congresului.

PNL a primit o amendă de 10 mii de lei pentru organizarea Congresului, transmite Realitatea Plus. Reamintim că, în data de 25 septembrie, PNL a organizat Congresul în care s-a ales noul șef al partidului. Evenimentul a fost organizat la Romexpo, într-un spațiu închis, unde au participat aproximativ 5.000 de oameni, asta deși România este în plin val 4 al pandemiei COVID.

Decizia de a organiza Congresul cu atât de mulți oameni într-un spațiu închis a fost dur criticată.

Congres PNL, distanţare şi măşti. Ce s-a văzut la fața locului

"Având în vedere că este gălăgie şi e greu să te înţelegi unul cu altul în aşa o hărmălaie vorbind cu masca la gură, sunt şi momente în care delegaţii aflaţi la ROMEXPO îşi dau masca sub barbă pentru a se face înţeleşi. Sunt puţini cei care au măşti FPP 2, majoritatea sunt cu măşti simple şi, având în vedere că lucrările congresului vor dura ore bune, ducându-se chiar spre orele serii, situaţia se poate complica din punct de vedere al siguranţei în context Covid, dacă oamenii nu-şi schimbă măştile la câteva ore şi dacă le tot pun prin buzunare atunci când ies din sală şi le pun la loc la gură şi nas când revin în sală. 

În exterior, acolo unde sunt terasele cu grătare, cafea, băuturi răcoritoare, nu se poartă masca şi e foarte aglomerat. Totodată, după cum a atras atenţia şi Theodor Stolojan de la microfon, sunt foarte multe persoane care stau înghesuite pe scara de acces în sală, lucru care poate crea probleme. 

Paznicii care se află la intrările în sală nu solicită certificatul verde. Jurnaliştilor li s-a cerut doar să arate legitimaţia de presă şi li s-a înmânat un ecuson cu care pot intra în sală. Iar delegaţii PNL au fost verificaţi doar dacă numele lor apar pe liste şi li s-a dat câte o brăţară de acces. Impresia este aceea că sunt mai mulţi oameni acum în sală, chiar în context pandemic, faţă de precedentul congres al Partidului Naţional Liberal." semnala DC NEWS în ziua Congresului PNL.

VEZI ȘI: Congres PNL. De ce au voie să facă eveniment cu 5.000 de oameni. Arafat: Nu s-a dat nicio derogare

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel