PNL, decizie pe negocierile cu Cioloş. Bogdan Chirieac: Este informația zilei. Asta ne-a spus Florin Cîţu
Data publicării:
Autor: Alexandru Ichim
WhatsApp
Analistul politic Bogdan Chirieac a comentat declarațiile politice făcute astăzi de către Florin Cîțu, dar și cum ar putea fi desemnat chiar el ca următoarea propunere de premier. 

Florin Cîțu a susținut după ședința PNL de astăzi că vrea ca Dacian Cioloș să meargă să facă un Guvern cu cei care ”l-au dat jos” din funcţia de premier, iar dacă nu reușește acest lucru, atunci PNL va discuta cu oricine, mai puțin cu AUR, relatează România TV. 

Bogdan Chireac, analist politic, a intervenit în direct la postul TV unde a fost întrebat cine rămâne în condițiile în care cei de la USR tocmai au fost ”certați”. 

”Este informația zilei. PNL nu va face Guvern cu Dacian Cioloș. Asta ne-a spus în cuvinte multe premierul Florin Cîțu. Asta ne-a spus. Nu va face Guvern cu Dacian Cioloș. Dacă Dacian Cioloș eșuează, a și spus, vom negocia cu toată lumea, deci și cu PSD-ul, cu excepția AUR. Domnul Cioloș a început negocierile spunând că eu nu negociez cu PSD și AUR. Domnul Cîțu nu face această eroare. Mă rog, cu AUR nu negociază pentru că nu e precizată bine doctrina acestui partid și sunt anumite semne de întrebare. Nu comentez eu aici, important e ce crede Bruxellesul. Florin Cîțu asta spune, voi negocia cu toți ca să fac eu un Guvern.

Se pune marea întrebare de la începutul acestor negocieri. Ce va face USR-ul dacă PNL nu va merge la guvernare cu ei? La rândul lor, USR-ul se vor așeza la locomotiva PNL? Lucrul acesta o să îi coste politic pentru că e vorba de un fel de umilință. Ionuț Moșteanu a declarat la DC News în această dimineață că USR-ul merge cu un Guvern minoritar în Parlament. Luni se dă lista Guvernului, marți audierea în comisii, miercuri votul în plen. Miercuri probabil că pică. Asta ne spune Florin Cîțu acum, că cel mai probabil Guvernul minoritar Cioloș urmează să pice miercuri în Parlament. Poate se mai schimbă între timp. Este de așteptat apoi ca președintele să îl cheme pe domnul Cîțu sau pe altcineva. Domnia sa (n.r. se referă la Florin Cîțu) va primi mandatul de prim-ministru. Să vedem dacă USR achiesează. Dacă USR nu merge, atunci pică și Guvernul Cîțu pentru că PSD nu va merge. Nu va susține un Guvern minoritar cu nimeni, ei doresc alegeri anticipate”, a declarat Bogdan Chirieac. 

Cîţu: PNL îi cere lui Cioloş să negocieze cu PSD şi AUR formarea majorităţii pentru învestirea Guvernului

PNL îi cere premierului Dacian Cioloş să negocieze cu PSD şi AUR pentru formarea majorităţii necesare pentru învestirea Guvernului, a declarat, vineri, preşedintele liberalilor, Florin Cîţu, scrie Agerpres. 

"Biroul Executiv decide că PNL solicită lui Dacian Cioloş să facă întâi discuţii cu cele două partide pentru formarea majorităţii PSD şi AUR pentru a găsi cele 234 de voturi necesare învestirii Guvernului. Dacă Dacian Cioloş nu va reuşi să găsească majoritatea pentru învestirea Guvernului, PNL va demara negocieri cu toţi liderii partidelor responsabile, cu excepţia AUR, pentru a găsi cele mai bune soluţii pentru România", a spus Cîţu.

El a adăugat că liberalii au o singură variantă de a forma o majoritate în jurul PNL.

Întâlnirea dintre liderii PNL, USR, UDMR s-a ANULAT

A doua rundă de întâlniri între Dacian Cioloș și liderii PNL și UDMR a fost anulată, scrie Mediafax. Reprezentanții USR anunță că s-a anulat întâlnirea între Dacian Cioloș și liderii PNL și UDMR.

Vineri după-amiază, urmează declarații de presă la sediul USR. Decizia vine după ce liberalii au decis să nu susțină în Parlament un guvern condus de Dacian Cioloș.

Președintele PNL Florin Cîțu a spus că USR a rupt coaliția votând moțiunea de cenzură. Dacă Cioloș nu va face altă majoritate, PNL va demara noi negocieri cu toate partidele, excluzând, însă, AUR.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel