PNL s-a decis pe cine va susține pentru funcția de premier, la consultările de la Cotroceni
Data publicării:
Autor: Crişan Andreescu
WhatsApp
Propunerea PNL pentru funcția de premier la consultările de la Palatul Cotroceni va fi Florin Cîțu. Decizia a fost luată în unanimitate în ședința de joi a  Biroului Executiv Național.

Partidul Național Liberal a decis în ședința Biroului Executiv Național, de joi seara, ca nominalizarea PNL, pentru funcția de prim-ministru, la consultările de luni, de la Palatul Cotroceni, să fie Florin Cîțu, prim-ministrul interimar, președintele PNL.

Decizia a fost luată în unanimitate.

Delegația care va reprezenta PNL la consultările convocate de președintele României este formată din președintele PNL, Florin Cîțu, și prim-vicepresedinții Rareș Bogdan, Gheorghe Flutur, Lucian Bode și Iulian Dumitrescu.

Programul de consultări transmis de Administrația Prezidențială:

Ora 12:00 – Partidul Național Liberal (PNL);
Ora 13:00 –Partidul Social Democrat (PSD);
Ora 14:00 – Uniunea Salvați România (USR);
Ora 16:00 – Alianța pentru Unirea Românilor (AUR);
Ora 16:30 – Uniunea Democrată a Maghiarilor din România (UDMR);
Ora 17:00 – Minorități naționale reprezentate în Parlament.

USR a anunțat componența delegației la consultările de la Cotroceni

La consultările de la Cotroceni vor merge Dacian Cioloş, preşedintele partidului, Dan Barna, Anca Dragu, Cristian Ghinea, dar şi Stelian Ion. 

De altfel, Stelian Ion este unul dintre cei mai vehemenţi critici din ultima perioadă ai preşedintelui Klaus Iohannis. 

”Klaus Iohannis ar trebui să își scoată din vocabular zilele acestea câteva cuvinte: cinism, orgoliu, țâfnă. Și asta nu pentru că le folosește la adresa USR PLUS, ci pentru că, de fapt, se autocaracterizează, sunt cuvintele care îi descriu cel mai fidel propria prestație din ultima vreme. E bine că a avut minima decență să nu nege că mi-a sugerat explicit să renunț la proiectul de desființare a SIIJ aflat la vot în Senat pentru a relua acest demers la calendele grecești, odată cu noile legi ale justiției (blocate tot de echipa lui câștigătoare). Risca să se afunde prea mult în minciună.

În rest, felul cum atacă în continuu USR PLUS ne demonstrează clar ce intenții a avut de la bun început: refacerea mascată a USL-ului (PNL și PSD fiind partidele „mature” la care face referire) și crearea unui climat de liniște și siguranță pentru tocarea discreționară a bugetului statului și banilor europeni, fără ca procurori curioși să pună prea multe întrebări. Președinte eșuat, stat eșuat”, a scris Stelian Ion pe pagina sa de Facebook chiar joi seara.

Vezi și: Anca Dragu: Cîțu nu dădea bani la Sănătate, la Transporturi, punea deoparte 1 miliard pentru cei care l-au votat la Congres

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel