PNL sare la gâtul PSD pe candidatura lui Șerban Nicolae la şefia Senatului
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Andrei Itu
WhatsApp
Sedinta Iohannis - PNL
Sedinta Iohannis - PNL
PNL solicită PSD să renunţe la candidatura lui Şerban Nicolae la şefia Senatului, susţinând că această propunere decredibilizează Parlamentul. 

'PSD reuşeşte, prin propunerea lui Şerban Nicolae drept candidat al partidului pentru preşedinţia Senatului, să înregistreze o premieră naţională negativă: decredibilizarea Camerei superioare a Parlamentului. Afirmăm cu toată convingerea că ultima decizie a PSD în ceea ce priveşte Senatul riscă să genereze consecinţe dezastruoase pentru activitatea instituţiei, precum şi temeri justificate că este un atentat planificat pentru a sabota imaginea acestui corp legiuitor în ochii opiniei publice. Sunt multe argumente solide şi de necontestat care oricând pot fi invocate', precizează PNL într-un comunicat transmis miercuri.

Ce spune PNL despre Șerban Nicolae

Liberalii susţin că senatorul Şerban Nicolae s-a consacrat în ultimii ani ca fiind, alături de Eugen Nicolicea şi Florin Iordache, unul dintre 'cei trei muşchetari anti-justiţie' ai PSD, amintind şi că în 2019 a fost schimbat de PSD din funcţia de lider al grupului de la Senat pentru că era o 'povară electorală'.

De asemenea, liberalii invocă 'derapaje grave' ale lui Şerban Nicolae referitoare la preşedintele Klaus Iohannis sau cele privitoare la înalţi responsabili europeni, ca Frans Timmermans, sau la adresa unor instituţii diplomatice ale partenerilor externi, 'drept răspuns că nu se agreau atacurile PSD la adresa statului de drept şi la drepturile şi libertăţile omului'.

'PNL nu poate rămâne indiferent'

'PNL nu poate rămâne indiferent când oferta PSD pentru a doua funcţie în stat priveşte o persoană care şi-a făcut un obicei din a lansa critici repetate la adresa DNA sau a iniţia propuneri legislative controversate, niciodată în sens european sau reformator. Nu putem uita nici insultele la adresa unei colege parlamentar, rostite din partea celui care poate deveni chiar azi preşedinte al Senatului. Dacă PSD are în plan distrugerea imaginii Senatului, prin susţinerea lui Şerban Nicolae pentru a prelua funcţia deţinută până de curând neconstituţional de către Teodor Meleşcanu, cu siguranţă va confirma cât de toxic a devenit acest partid. Aşa ştie PSD să se 'reformeze': desfiinţând credibilitatea Senatului', se arată în comunicat.

PSD l-a propus pe Șerban Nicolae la șefia Senatului

Liberalii consideră că, dacă PSD nu ia în considerare să propună o altă persoană pentru funcţia de preşedinte al Senatului, este 'cea mai gravă jignire pe care o poate transmite la adresa românilor'. Grupul senatorial al PSD l-a desemnat marţi, prin vot, pe Şerban Nicolae pentru a candida la şefia Senatului, iar pentru cele trei posturi de vicepreşedinte din Biroul permanent au fost desemnaţi Teodor Meleşcanu, Robert Cazanciuc şi Liviu Marian Pop. În favoarea acestei propuneri au votat 35 de social-democraţi, iar 26 au fost împotrivă, conform Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel