PNL și USR PLUS se ceartă, Horia Constantinescu câștigă. Conflict după ce fostul șef ANPC a fost luat în echipa primarului Chițac
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Giorgiana Croitoru
WhatsApp
Foto: Facebook
Foto: Facebook
Sunt tensiuni în coaliția PNL - USR PLUS Constanța. Ce i se reproșează lui Horia Constantinescu și lui Vergil Chițac.

Tensiunile din coaliția PNL - USR PLUS Constanța se amplifică din cauza pozițiilor contradictorii dintre cele două tabere politice în ceea ce privește prezența lui Horia Constantinescu în echipa restrânsă a primarului Vergil Chițac, potrivit Info Sud-Est.

Totul vine după ce Vergil Chițac l-a luat în echipă pe Horia Constantinescu la scurt timp după câștigarea alegerilor locale, deși acesta i-a fost contracandidat la Primăria Constanța din partea PSD. 

Horia Constantinescu a fost pus în funcția de director executiv adjunct al Direcției de Servicii Publice din cadrul administrației locale și conduce de facto această direcție-cheie în cadrul instituției, scrie g4media.ro.

Tensiuni în coaliția PNL - USR PLUS. Ce i se reproșează lui Horia Constantinescu și lui Vergil Chițac

Cei de la USR PLUS îi reproșează primarului că i-a dat prea multe atribuții fostului șef al Protecției Consumatorului și că unele dintre acestea coincid cu cele ale viceprimarului Florin Cocârgeanu de la USR PLUS.

La toate acestea, se adaugă și reproșurile cu referire la comportamentul lui, despre care susțin că este controversat în relația cu agenții economici din Constanța.

Însă, principala nemulțumire a celor de la USR PLUS este trecutul politic al lui Horia Constantinescu, fost membru și candidat PSD la Primăria Costinești, apropiat de foști lideri ai partidului precum Liviu Dragnea și Nicușor Constantinescu, dar și nașul de cununie al lui Andrei Năstase, fiul fostului premier Adrian Năstase.

Activitatea lui Horia Constantinescu a stârnit reacții controversate pe rețelele de socializare după ce a început să facă live-uri cu diferite locuri din oraș și stațiunea Mamaia, pline de mizerie și gunoaie lăsate de agenții economici, uneori folosind apelative precum "nesimțiți".

Horia Constantinescu a refuzat că comenteze situația

Contactat de redacția DC NEWS pentru a comenta situația tensiunilor din Coaliție și acuzațiile care i se aduc, Horia Constantinescu ne-a răspuns că nu face declarații legat de politică. 

"Nu comentez în niciun fel lucruri legate de politică în administrația publică locală", a spus Horia Constantinescu, în exclusivitate pentru DC NEWS.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel