Chirieac, mesaj ferm: Dacă semeni vânt, vei culege un TAIFUN!
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Foto: Agerpres
Foto: Agerpres
Analistul politic Bogdan Chirieac a analizat discursul de campanie al PNL şi USR-PLUS, şi atenţionează partidele de dreapta că au mai pierdut o dată localele cu o astfel de campanie. 

Intervenţia vine după ce Nicuşor Dan a spus, despre Gabriela Firea, că ori câştigă alegerile, ori merge la puşcărie. 

"Am mai văzut acest tip de discurs, nefast altminteri. L-au pus în practică în 2016. Am avut, la vremea respectivă, un rezultat zdrobitor al PSD la Bucureşti. La Craiova, Olguţa Vasilescu a câştigat deşi a fost târâtă cu cătuşe. Şi ambasadorul SUA se întreba cum s-a putut aşa ceva. Noi am explicat mereu faptul că românii au făcut diferenţa dintre poliţia politică şi lupta împotriva corupţiei. Primarul din Baia Mare a câştigat din puşcărie. 

Este, dacă vreţi, o strategie păguboasă. Şi nici nu i se potriveşte lui Nicuşor Dan, pentru că e profesor, om echilibrat. Este tipul de discurs folosit de un partid politic în spaţiul virtual. A ţinut bine la alegerile din anul trecut. Tipul ăla de violenţă a coborât în stradă, pentru că dacă semeni vânt, vei culege un taifun mare. Dacă se întâmplă acelaşi lucru acum, nu e bine. Doamna Firea nu adună sentimente negative ca alţi lideri politici, şi nici actualul preşedinte al PSD nu atrage conotaţii negative. PSD a ales un tip de campanie în care se merge pe realizări. Multe, puţine, alea sunt. În partea cealaltă nu există acest tip de discurs. E acelaşi tip de campanie şi la dl Nicuşor Dan şi la dna Clotilde Armand, care refuză mereu dezbaterea. Să vedem dacă merge, mai sunt câteva zile. E un discurs al urii, cu ameninţări.

Dar după ce s-a schimbat conducerea SRI şi a DNA, nu s-au mai văzut imixtiuni în politică. Nu mai sunt dosare la comandă, nu mai sunt politicieni la închisoare!", a declarat Bogdan Chirieac la Antena 3. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel