Urmărește emisiunea live
Podul Străuleşti, "misiune îndeplinită". Gabriela Firea, anunţul zilei pentru bucureşteni
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Foto: Facebook Gabriela Firea
Foto: Facebook Gabriela Firea
Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a făcut anunţul zilei pentru bucureşteni. Reabilitarea podului Străuleşti este gata. 

"Misiune indeplinita! Podul Străulești, construit acum aproape 70 de ani. L-am găsit într-o stare gravă, printre podurile din Capitală care erau un pericol public. Deși era tranzitat de sute de autovehicule zilnic, acest pod nu fusese niciodată consolidat, ci doar „cosmetizat” în urmă cu peste zece ani.

O parte din zidul de susținere s-a surpat, împreună cu trotuarul și o portiune din prima bandă de circulație, ceea ce reprezenta un adevarat pericol atat pentru masini cat si pentru pietoni.

Am decis de urgență consolidarea și reabilitarea sa. În doar un an, așa cum am promis, am redat circulației rutiere și pietonale un pasaj sigur și modern.

Lucrările au fost realizate de Compania Municipală Străzi, Poduri și Pasaje.

Podul Străulești, care supratraversează Lacul Grivița pe DN 1A, este unul dintre principalele puncta de legătura dintre București și județele Ilfov sau Dâmbovița.

Construcția podului actual datează din perioada 1950-1960, când a fost realizată și sistematizarea salbei de lacuri din nordul Bucureștiului.

Zona podului este mult mai veche, acolo fiind chiar situl arheologic Străulești-Măicănești.", a scris Gabriela Firea pe Facebook. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel