Poliția Penitenciară scoate la concurs peste 1.500 de posturi
Data publicării:
Autor: Andrada Oana
WhatsApp
Foto ilustrativ
Foto ilustrativ
Sindicatul Național al Polițiștilor de Penitenciare a anunțat, miercuri seară, că peste 1.500 de posturi în sistem se scot la concurs. 

După ce preşedintele Klaus Iohannis a promulgat legea pentru deblocarea posturilor, Sindicatul Naţional al Poliţiştilor de Penitenciare a anunţat, miercuri seară, că 1.527 de posturi în sistem se scot la concurs. 

„Astăzi Preşedintele României a promulgat prin decret Legea pentru modificarea şi completarea Legii nr. 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, act normativ prin care posturile vacanţe din Poliţia Penitenciară sunt deblocate. Este adevărat că la acest moment avem aproximativ 4.500 de posturi vacate în sistemul penitenciar, însă dintre acestea doar pentru 1.527 avem finanţare”, a transmis, miercuri seară, Sindicatul Naţional al Poliţiştilor de Penitenciare.

Dintre cele 1.527 de posturi, 1.398 sunt de execuție, 25 de conducere și pentru trecerea agenţilor în corpul ofiţerilor – „sesiune unică anuală”, 129 posturi.

„ANP a tăiat cam 25% din propunerile făcute de unităţi întrucât se depăşea anvelopa bugetară disponibilă. Urmează publicarea în Monitorul Oficial a legii care deschide calea concursurilor şi imediat după aceasta se vor publică anunţurile de concurs. Până la acel moment sperăm să avem finalizată sesiunea de schimbări. Sesiunea de mutări care urmează, nu va încurca primele etape ale procedurilor de concurs. Aşa cum am anunţat din timp, vom avea un ultim trimestru al celebrului an 2020, fulminant. Sperăm să putem fizic să ducem la sfârşit provocarea, astfel încât la final să reuşim să depăşim pragul de 13.500 posturi ocupate în Poliţia Penitenciară”, se mai arată în comunicatul sindicaliștilor. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel