Politician german, declaraţie ULUITOARE: "Românii sunt sursa unui focar de COVID". MAE vrea EXPLICAŢII
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
După apariţia unui nou focar de coronavirus la un abator din Germania, un politician de rang înalt a afirmat că românii ar fi cei care au adus virusul. 

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) cere explicaţii premierului landului federal german Renania de Nord-Vestfalia, care a declarat că românii sunt o sursă a focarului de coronavirus identificat la abatorul din Rheda-Wiedenbruck al procesatorului de carne Tonnies.

MAE precizează într-un comunicat că referirile făcute în acest context "ar putea aduce un prejudiciu de imagine lucrătorilor români din Germania".

Astfel, arată ministerul român, a fost contactată Ambasada Germaniei la Bucureşti "pentru a semnala modul în care au fost percepute aceste declaraţii neclare, care lăsau o marjă de interpretare, în sensul că lucrătorii români şi bulgari ar fi la originea acestui nou focar de coronavirus, şi pentru a solicita clarificarea, inclusiv publică, a declaraţiilor menţionate", scrie Agerpres. 

Totodată, potrivit MAE, Ambasada României la Berlin a adresat o scrisoare oficială premierului landului Renania de Nord-Vestfalia, Armin Laschet, prin care a fost solicitată clarificarea declaraţiilor sale.

MAE precizează că pe fondul acestor evoluţii, Ralph Brinkhaus, deputat din landul Renania de Nord-Vestfalia şi preşedinte al grupului parlamentar CDU/CSU din Parlamentul federal german, a contactat Ambasada României la Berlin pentru a transmite că muncitorii români nu sunt consideraţi în vreun fel responsabili pentru izbucnirea focarului de coronavirus.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel