Polițista care l-a ucis „din greșeală” pe Daunte Wright va fi acuzată de ucidere din culpă
Data publicării:
Autor: Neagoe Narcis-Florentin
WhatsApp
Polițista albă care i-a luat viața tânărului de culoare Daunte Wright, în statul american Minnesota, va fi acuzată de ucidere din culpă, spun procurorii.

Conform BBC, Kim Potter a fost arestată și va fi reținută de autorități. Aceasta spune că l-a împușcat accidental pe Daunte Wright fiindcă a încurcat pistolul cu electroșocuri cu arma letală. Ca reacție la vești, avocatul familiei lui Wright, Ben Crump, a spus că uciderea a fost „utilizarea intenționată, deliberată și ilegală a forței”.

Autoritățile din Minnesota au transmis că Potter a fost arestată, miercuri dimineața, și va fi transferată către închisoarea Hennepin County pentru ucidere din culpă. Acuzațiile îi pot aduce până la 10 ani de închisoare și o amendă de 20.000 dolari. Procurorii vor trebui să demonstreze că Potter a fost „neglijentă” și a „riscat nerezonabil” când l-a ucis pe Daunte. „O veterană de 26 de ani în poliție știe diferența dintre un pistol cu electroșocuri și o armă de foc”, a reacționat avocatul familiei tânărului de 20 de ani.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel