Polițista care l-a ucis „din greșeală” pe Daunte Wright va fi acuzată de ucidere din culpă
Autor: Neagoe Narcis-Florentin pe 14 apr, 21:22 | Internațional

Polițista albă care i-a luat viața tânărului de culoare Daunte Wright, în statul american Minnesota, va fi acuzată de ucidere din culpă, spun procurorii.

Conform BBC, Kim Potter a fost arestată și va fi reținută de autorități. Aceasta spune că l-a împușcat accidental pe Daunte Wright fiindcă a încurcat pistolul cu electroșocuri cu arma letală. Ca reacție la vești, avocatul familiei lui Wright, Ben Crump, a spus că uciderea a fost „utilizarea intenționată, deliberată și ilegală a forței”.

Autoritățile din Minnesota au transmis că Potter a fost arestată, miercuri dimineața, și va fi transferată către închisoarea Hennepin County pentru ucidere din culpă. Acuzațiile îi pot aduce până la 10 ani de închisoare și o amendă de 20.000 dolari. Procurorii vor trebui să demonstreze că Potter a fost „neglijentă” și a „riscat nerezonabil” când l-a ucis pe Daunte. „O veterană de 26 de ani în poliție știe diferența dintre un pistol cu electroșocuri și o armă de foc”, a reacționat avocatul familiei tânărului de 20 de ani.

Internațional Vezi toate articolele
Crossuri parteneri