Polițiștii au decis. Când ajunge în AREST fostul procuror 'Portocală' - surse
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Andrei Itu
WhatsApp
Poliția a decis când ajunge în arest fostul procuror Mircea Negulescu după hotărârea definitivă a ÎCCJ de joi.

Poliţiştii prahoveni au pus în aplicare, joi seara, mandatul de arestare preventivă pentru 30 de zile a fostului procuror Mircea Negulescu, acesta urmând a fi încarcerat în arestul Inspectoratului Judeţean de Poliţie (IPJ) Prahova.

'La data de 23 iulie a.c., poliţiştii din cadrul Inspectoratului Judeţean de Poliţie Prahova au pus în aplicare un mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile, emis de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, pe numele unui bărbat în vârstă de 52 de ani. Acesta urmează să fie încarcerat în arestul Inspectoratului Judeţean de Poliţie Prahova', au informat reprezentanţii IPJ Prahova.

Surse judiciare au indicat, că este vorba despre fostul procuror DNA Mircea Negulescu. Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a decis definitiv joi ca fostul procuror Mircea Negulescu să fie arestat preventiv pentru 30 de zile, el fiind acuzat că a falsificat probe şi a constrâns şi corupt mai multe persoane să facă denunţuri şi declaraţii mincinoase, în două dosare instrumentate pe vremea când era procuror la DNA Ploieşti, printre care şi dosarul 'Tony Blair'.

Mircea Negulescu este acuzat că a falsificat probe şi a constrâns şi corupt mai multe persoane să facă denunţuri şi declaraţii mincinoase, în două dosare instrumentate pe vremea când era procuror la DNA Ploieşti, printre care şi dosarul 'Tony Blair', care îi vizează pe fostul deputat Sebastian Ghiţă şi fostul premier Victor Ponta.

Procurorii de la Secţia pentru investigarea infracţiunilor din Justiţie îl acuză pe Mircea Negulescu de săvârşirea infracţiunilor de cercetare abuzivă (6 infracţiuni), represiune nedreaptă (4 infracţiuni), instigare la represiune nedreaptă în modalitatea participaţiei improprii, influenţarea declaraţiilor, inducerea în eroare a organelor judiciare în forma instigării şi în modalitatea participaţiei improprii, inducerea în eroare a organelor judiciare în forma instigării şi în modalitatea participaţiei improprii, fals intelectual, abuz în serviciu (4 infracţiuni) şi constituirea unui grup infracţional.

Totodată, Mircea Negulescu este acuzat că ar fi determinat 4 persoane, 'prin corupere, prin constrângere sau prin alte fapte cu efect vădit intimidant', să dea declaraţii mincinoase în cele două dosare instrumentate, ar fi determinat 3 persoane să formuleze, ca urmare a constrângerii exercitate asupra lor, denunţuri cu privire la existenţa unor fapte prevăzute de legea penală, cunoscând că acestea sunt nereale, ar fi procedat la falsificarea denunţurilor şi a declaraţiilor acestor persoane prin atestarea unor fapte sau împrejurări necorespunzătoare adevărului, precum şi la clasificarea denunţurilor ticluite în numele a doi dintre denunţători.

'Toate aceste fapte ar fi fost săvârşite în cadrul unui grup infracţional organizat, în scopul ticluirii celor două dosare ale DNA - ST Ploieşti, pentru învinuirea pe nedrept a unor persoane, deşi cunoşteau că acestea sunt nevinovate', mai menţionează Parchetul General, potrivit Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel