Poliţiştii au ”spart” un majorat, cu zeci de persoane, organizat într-un restaurant din Focşani
Data publicării:
Autor: Alexandru Ichim
WhatsApp
Un majorat la care participau câtvea zeci de persoane a fost oprit de către polițiștii din Focșani. 

Poliţiştii vrânceni au constatat, sâmbătă, că într-un restaurant din municipiul Focşani era în desfăşurare un eveniment privat (majorat) la care participau 49 de persoane, fiind dispusă evacuarea petrecăreţilor, scrie Agerpres. 

"În cursul zilei de sâmbătă, 17 octombrie, poliţiştii vrânceni au intensificat acţiunile de verificare a respectării măsurilor impuse pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei Covid - 19 şi a respectării hotărârilor Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă. (...) În acest context, poliţiştii s-au sesizat din oficiu cu privire la organizarea unor evenimente private prin care s-au încălcat prevederile HG 856/2020 privind prelungirea stării de alertă, care interzice organizarea de evenimente private (nunţi, botezuri, mese festive). Astfel, în cadrul activităţilor desfăşurate în municipiul Focşani, au fost efectuate controale la toate restaurantele care organizează evenimente. Într-o astfel de locaţie, poliţiştii au constatat ca era în desfăşurare un eveniment privat(majorat ) la care participau 49 de persoane. Poliţiştii au legitimat toate persoanele care participau la eveniment, fiind dispusă evacuarea lor, urmând a se aplica prevederile legale de către instituţiile participante", informează Inspectoratul de Poliţiei Judeţean Vrancea într-un comunicat de presă remis duminică.

Mai multe locații, verificate 



Potrivit sursei citate, în cadrul acţiunii au fost verificate alte 10 locaţii, fără a se constata nereguli.

"Tot sâmbătă, în jurul orei 10,20, poliţiştii din cadrul Poliţiei Oraşului Mărăşeşti, în timp ce verificau respectarea măsurii carantinei de către un bărbat de 50 de ani şi o femeie de 48 de ani, au constatat că aceştia nu se aflau la locuinţa respectivă cu toate că în evidenţele DSP Vrancea figurau ca fiind carantinaţi până la data de 18 octombrie. Tot în oraşul Mărăşeşti, ora 12,40, poliţiştii au constatat faptul că o femeie, de 37 de ani, nu a respectat măsura carantinei la domiciliu. În ambele situaţii, poliţiştii au întocmit dosare penale în care efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de zădărnicirea combaterii bolilor, fiind totodată sesizată DSP Vrancea.

Potrivit IPJ Vrancea, şi în dimineaţa zilei de duminică, poliţiştii din Focşani au stabilit faptul că la un restaurant s-a organizat un eveniment privat (zi de naştere). Au fost legitimaţi cei 11 participanţi, după care a fost dispusă evacuarea lor, urmând a se aplica prevederile legale. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel