A 13-a pensie. Ce mai promite președintele
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Crişan Andreescu
WhatsApp
Andrzej Duda, preşedintele polonez, a promulgat marţi legea privind acordarea celei de-a 13-a pensii şi a promis-o şi pe a 14-a, pentru a-şi relansa campania, transmite AFP.

Potrivit noii legi, cea de-a 13-a pensie, echivalentă cu valoarea pensiei minime, va fi primită în fiecare an, în luna aprilie. Cu prilejul unei întâlniri cu alegătorii la Zyrardow (centru), Andrzej Duda a insistat pe importanţa 'unei juste distribuiri a bunurilor' ca fundament al societăţii, şi a promis să semneze în viitor un proiect legislativ, propus marţi de guvern, privind acordarea celei de-a 14-a pensii în 2021 pentru anumite categorii de pensionari, lăsând însă incertă posibilitatea menţinerii acestei măsuri după anul viitor.

De la preluarea puterii în 2015, conservatorii din partidul Lege şi Justiţie (PiS) au făcut din transferurile sociale un element important al politicii lor. 'Sper că va exista o a 14-a pensie şi, cu ajutorul lui Dumnezeu, o a 15-a mai târziu, apoi vom reuşi să creştem toate pensiile semnificativ', a mai declarat preşedintele la Zyrardow, care și-a anunțat candidatura pentru un nou mandat la alegerile prezidențiale din luna mai. 

Conform unui sondaj dat publicităţii la mijlocul lunii februarie, Duda era cotat cu 50,3% din intenţiile de vot, la mică distanţă de candidata centristă de opoziţie Malgorzata Kidawa-Blonska, creditată cu 49,7% dintre opţiuni, potrivit Agerpres.


Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel