Polonia. Au fost reluate protestele împotriva interdicţiei avortului
Autor: Crişan Andreescu pe 29 noi 2020 / 06:48 | Internațional

Sute de polonezi au protestat din nou la Varşovia sâmbătă împotriva înăspririi legii avortului, informează dpa. Poliţia a cerut manifestanţilor prin megafon să plece şi a încercat să-i înconjoare, relatează ziarul Gazeta Wyborcza. 

'Avem dreptul să protestăm', a scandat mulţimea. Participanţii purtau bannere cu sloganuri precum: 'Nu-mi spune cum să trăiesc' şi 'Să scăpăm de guvernul misogin'. Poliţia a arestat mai multe persoane, a raportat agenţia de ştiri PAP.

Organizatorii manifestaţiei au redenumit simbolic o piaţă din centrul oraşului 'Piaţa drepturilor femeii'. Mitinguri mai mici au fost organizate şi în alte oraşe poloneze, inclusiv la Cracovia şi Wroclaw. Manifestările au marcat, de asemenea, 102 ani de la introducerea dreptului femeilor de a vota în Polonia, pe 28 noiembrie 1918.

În luna octombrie, Curtea Constituţională a Poloniei a decis că femeilor nu li se permite să facă avort, chiar dacă fătul are probleme grave de sănătate. De atunci au loc proteste regulate. Legea avortului în această ţară puternic catolică este una dintre cele mai stricte din Europa, informează Agerpres.

Te-ar putea interesa și ....
Internațional Vezi toate articolele
Crossuri parteneri