Polonia se RIDICĂ împotriva CENZURII Big Tech. Morawiecki: Rețelele sociale nu pot funcționa în afara legii
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
polonia big tech cenzura libertate exprimare
polonia big tech cenzura libertate exprimare
Premierul din Polonia, Mateusz Morawiecki, a lansat un mesaj privitor la cenzura pe care rețelele sociale o aplică, după ce președintele Donald Trump a fost eliminat de pe mai multe site-uri.

Potrivit paginii de Instagram @wearebreitbart, Mateusz Morawiecki a transmis un mesaj privitor la cenzura pe care Big Tech o aplică în mediul online: 

Primul ministru al Poloniei, Mateusz Morawiecki, a promis că „va apăra libertatea de exprimare pe internet” și a insistat asupra faptului că „proprietarii rețelelor de socializare nu pot funcționa deasupra legii” după ce președintele american Donald Trump și rețeaua Parler au fost restricționați în mediul online .

„M-am născut și am crescut printre oameni pentru care libertatea era cea mai prețioasă dintre valori ... pentru că știm cum este atunci când cineva încearcă să o limiteze”, a spus conservatorul de 52 de ani. Comuniștii sovietici și regimurile din Bulgaria, Ungaria și Polonia însăși au invadat statul satelit al Cehoslovaciei pentru a zdrobi primăvara de la Praga.

Big Tech, comparat cu sistemul sovietic



„Aproape 50 de ani am trăit într-o țară în care se practica cenzura, în care Big Brother ne-a spus cum suntem meniți să trăim și ce trebuie să simțim și ce nu avem voie să gândim, să spunem sau să scriem”, a scris Morawiecki pe pagina sa de Facebook, continuând să laude internetul ca„ cel mai democratic mediu din istorie, un forum pe care toată lumea poate avea voce ”.

Cu toate acestea, a avertizat el, lipsa de reglementare a internetului a avut, în mod paradoxal, „consecințe negative” asupra libertății în timp: „A devenit dominat de corporații uriașe, internaționale, mai bogate și mai puternice decât multe națiuni”.

„Aceste corporații tratează activitatea noastră online doar ca o sursă de venituri și un instrument de creștere a dominației lor globale. De asemenea, și-au introdus propriile standarde de corectitudine politică și luptă împotriva celor care li se opun”, a scris Morawiecki.

Corporațiile au luat locul regimurilor autoritare



„Acum ne confruntăm din ce în ce mai mult cu practici despre care credeam că au rămas în trecut. Cenzurarea libertății de exprimare, regimurile totalitare și autoritare au revenit acum, dar într-o formă nouă, condusă de corporații, care îi reduc la tăcere pe cei care gândesc diferit ”, a mai punctat premierul polonez.

Liderul guvernului din Polonia a insistat că nu poate exista „nicio toleranță față de cenzura de stat, cum ar fi cea cu care s-a confruntat Polonia sub comunism sau cea privată pe care o vedem astăzi”.

 
 
 
 
 
Vezi această postare pe Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

O postare distribuită de Breitbart (@wearebreitbart)

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel