Pompiliu Popescu, fost medic la naţională, despre situaţia lui Eriksen. "Creierul nu poate rezista trei minute fără oxigen. A fost stop cardiac"
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Captură Video
Captură Video
Medicul Pompiliu Popescu, fostul medic al echipei naţionale a României, a explicat ce s-a întâmplat cu danezul Christian Eriksen şi care a fost marele noroc al acestuia. 

”A făcut un stop cardiac, pentru că a fost nevoie de resuscitare. Apoi, jucătorul și-a revenit și este în afara oricărui pericol. Important este să se afle cauza acum”, a spus doctorul Popescu, într-o intervenție telefonică ÎN DIRECT, găzduită de emisiunea ”Digi Sport Special”.

”Medicul echipei ajunge primul și apoi medicii de linie, care stau lângă bancă, cei urgentiști cum sunt numiți. Dar, totul e stabilit cu mult timp înainte. Se știe ce medici sunt și cum sunt organizați. Ei fac masaj cardiac extern și respirație sub mască de oxigen.

Dacă nu se reușește, abia apoi se pune și defibrilatorul”, a completat doctorul.

Fostul oficial al echipei naționale a detaliat și care a fost marea șansă a lui Eriksen.

”S-a folosit aici defibrilatorul, pentru că au fost 17 minute de îngrijiri. Inima nu și-a reluat activitatea imediat, nu avea respirație controlată, funcțiile vitale nu și-au reluat mersul lor.

Important este să se intervină în primele 3 minute, de când inima se oprește! De ce spun asta? Creierul nu poate să reziste fără oxigenare mai mult de 3 minute”, a explicat Pompiliu Popescu, la Digi Sport.

VEZI Medic din fotbal, despre intervenția în cazul lui Eriksen. "O treabă extraordinară"

Eriksen, leşin pe teren la EURO 

Christian Eriksen a căzut secerat pe teren la meciul de la EURO 2020. Ulterior, după resuscitare,  BEIN Sports a anunțat că danezul este în stare stabilă şi că a fost dus la spital. La scurt timp, UEFA a venit cu un mesaj de susținere

"Având în vedere evenimentele medicale care l-au avut în centru pe Eriksen, o şedinţă de criză a fost convocată. Mai multe detalii despre meci vor fi comunicate la 19:45 CET. Jucătorul a fost transferat la spital şi a fost stabilizat", a transmis UEFA. 

”Christian Eriksen este conștient și va fi supus la noi examene medicale la spitalul  Rigshospitalet”, a fost anunțul oficialii din Danemarca.

VEZI Cristiano Ronaldo şi primele două cluburi din cariera lui Eriksen, mesaje după evenimentele dramatice de la EURO

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel