Ponta, sceptic privind anticipatele: Să uităm de creșteri de salarii, de pensii, de alocații
Autor: Alexandru Ichim pe 17 ian, 19:29 | Personalități politice

Victor Ponta

Planul președintelui României pentru alegerile anticipate pare să se contureze, cel puțin acestea sunt semnalele dinspre Cotroceni, relatează România TV. USR, formațiunea aliată a președintelui, ar fi încântată de faptul că obține garanția pe care a cerut-o, aceea de schimbare a legislației electorale privind alegerea primarilor în două tururi. 

Victor Ponta susține că este un joc al Partidului Național Liberal. Fostul premier și-a exprimat punctul de vedere în direct la România TV. 

”Guvernul și-a angajat răspunderea pe alegerea în două tururi. În același timp, spun să se ceară moțiune de cenzură ca să cadă Guvernul. Vreau să înțeleagă toată lumea. Dacă trece moțiunea de cenzură legată de această lege, atunci legea nu intră în vigoare. Rămânem cu primari într-un singur tur. Dacă voiau să intre legea în vigoare imediat, atunci dădeau OUG. Acolo nu se face moțiune. Au făcut angajarea răspunderii ca să cadă Guvernul și să nu intre în vigoare legea cu două tururi”, a relatat Victor Ponta la România TV. 

Ce s-ar putea întâmpla după anticipate

 

”PNL-ul, dacă vrea să treacă moțiunea și să fie demis Guvernul, atunci trebuie să voteze ei de la PNL moțiunea împotriva propriului Guvern. E un circ pe care oamenii nu îl vor înțelege și îl vor sancționa. (...) Dacă se fac alegeri anticipate, eu cred că trebuie să uităm de creșteri de salarii, de pensii, de alocații. Foarte probabil că după alegeri vor spune că nu putem să le facem și asta e... patru ani de acum înainte nu mai avem cum să îi sancționăm”, a mai spus Ponta. 

Te-ar putea interesa și ....
Personalități politice Vezi toate articolele
Crossuri parteneri