Ponta, Ciolacu şi Tăriceanu, scrisoare deschisă către VELA. Solicitări despre românii care au trecut prin vama Nădlac
Autor: Florin Răvdan pe 28 Martie, 20:52 | Partide politice

FOTO AGERPRES

Liderii PSD, ALDE şi Pro România i-au solicitat ministrului de Interne Marcel Vela să răspundă mai multe întrebări, după ce mii de români au intrat în ţară prin vama Nădlac, în contextul pandemiei de coronavirus. 

"Ceea ce vedeți în filmulețul de mai jos este Vama Nădlac - azi!

INTERPELARE

Domnului Ion Marcel Vela - Ministrul Afacerilor Interne

De la- Senator Călin Popescu Tăriceanu Președinte ALDE- Deputat Marcel Ciolacu- Președinte PSD- Deputat Victor Ponta - Președinte ProRomania

Stimate Domnule Ministru

În baza prevederilor Constituției României, a Regulamentelor Camerei Deputaților și Senatului și a legislației în vigoare va rugăm să ne comunicați în cel mai scurt timp următorele date:

1. Numărul total de cetățeni care au intrat pe teritoriul României în perioada 21 - 28 Martie a.c.

2. Numărul de cetățeni care au declarat la momentul intrării sau au fost depistați ulterior de către autorități ca venind din Italia și Spania.

3. Numărul de cetățeni (dintre cei menționați la pcr 1 și 2) menținuți în carantină - și numărul celor trimiși în izolare la domiciliu.

4. Măsurile de protecție / dotarea cu echipament corespunzător a angajaților MAI care procesează intrările în țară și însoțirea celor intrați către zonele de carantină sau spre domiciliu.

Așteptăm răspunsul dvs scris în cel mult 48 de ore .

Având în vedere condițiile speciale de funcționare a Parlamentului în această perioadă vă solicităm să acceptați această formă electronică de transmitere a interpelarii.

Cu stimă,

CPT MC VP", a scris Victor Ponta pe Facebook. 

Te-ar putea interesa și ....
Partide politice Vezi toate articolele
Crossuri parteneri