Ponta, răspuns exploziv la invitația lui Ciolacu. Condiția pentru o alianță PSD - Pro România
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Ponta / FOTO AGERPRES
Ponta / FOTO AGERPRES
Preşedintele Pro România, Victor Ponta, a declarat în exclusivitate pentru DC NEWS, că este deschis la o discuţie cu PSD privind o posibilă alianţă politică, dar a spus că are şi câteva condiţii. În plus, Ponta a explicat şi cum vor vota parlamentarii Pro România la moţiunea de cenzură. 

"Sunt deschis să discut cu dl Ciolacu, cu dl Grindeanu dacă vine, cu oameni cu care mă înţeleg şi pe care îi consider raţionali, dar despre o alianţă putem vorbi în măsura în care există o rupere clară de ultimii trei ani, de epoca Dragnea şi Dăncilă, pentru că nu avem cum să băgăm gunoiul sub preş. O să văd, poate dacă se schimbă ceva la Congres, se face o echipă nouă, se recunosc greşelile şi faţă de noi şi faţă de oameni, nu sunt împotriva unei astfel de idei. Cred că trebuie o stângă unită, dar depinde de PSD foarte mult. Trebuie o alianţă pe baza unui proiect politic şi, din punctul nostru de vedere, pe baza acceptării lecţiilor din ultimii trei ani şi pe baza faptului că persoanele care au fost mult prea legate de Dragnea şi Dăncilă nu mai pot fi în prim-plan.", a declarat Victor Ponta în exclusivitate pentru DC NEWS. 

VEZI ŞI Ciolacu: PSD, dispus la o alianţă cu PRO România 

Guvernul de uniune naţională, imposibil de pus în practică

"E o idee frumoasă pe care aş susţine-o, dar nu se va pune vreodată în practică pentru că ştim că dl Iohannis va numi numai de la PNL şi pe cine vrea. E un semn de înţelepciune că nu va propune PSD premier, pentru că dl Iohannis nu va accepta, aşa cum nu cred că va accepta o altă formulă cu excepţia uneia din PNL. Doamna Dăncilă a greşit clar anul trecut când a respins orice alianţă cu Pro România şi s-a certat cu ALDE, iar acum trebuie să reparăm ce s-a greşit.", a mai spus liderul Pro România. 

Cum votează Pro România la moţiune

"Putem vota o moţiune care are o temă cu adevărat importantă pentru oameni. Chestia cu două tururi e mai degrabă pentru politicieni. De exemplu, dacă facem o moţiune de cenzură legată de faptul că nu se dau banii pe alocaţii pentru copii, votăm fără ezitare. Pentru teme politice, cum e asta cu alegerea în două tururi.... de ce să facem jocul PNL-ului? Pentru că şi ei vor să pice Guvernul. Atunci să şi-l dea jos singuri!", a conchis Victor Ponta. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel