Ponta vrea impozitare progresivă: De ce se agaţă Orban de cota unică
Autor: Mihai Ciobanu pe 30 iun, 09:01 | Stiri

FOTO AGERPRES

"Pro România a susţinut încă de la înfiinţare principiul impozitării progresive (operaţiunile financiar-bancare, capitalurile, proprietăţile suplimentare, salariile şi pensiile foarte mari, activităţile economice cu margini excesive de profit) în paralel cu scăderea taxării muncii (scăderea CAS), cu deductibilitatea cheltuielilor pentru sănătate şi educaţie, şi cu stimularea producţiei interne", transmite Victor Ponta.

"Un sistem modern care se aplica in toate tarile Occidentale si dezvoltate ! O schimbare necesara dupa 15 ani de Cota Unica si avand in vedere gravele inegalitati sociale si economice pe care Pandemia de Coronavirus le accentueaza in fiecare zi !

Ludovic Orban si PNL/PDL se agata de Cota Unica (introdusa de Calin Popescu Tariceanu in 2005) pentru a apara interesele celor foarte bogati si privilegiati care sunt sponsorii actuali ai Liderilor PNL/PDL/pentru a pastra avantajele firmelor internationale in dauna firmelor romanesti/pentru a pune sarcina Crizei pe umerii angajatilor si ai celor cu venituri mici si medii ! Orban &Co sustin un sistem fiscal care se aplica in Rusia pentru ca 'Stapanii' PNL sa ii lase sa faca orice in Romania cat timp nu se ating de banii lor !

Fara o impozitare progresiva Romania nu va putea sa aiba resurse financiare pentru relansarea economica, pentru dezvoltarea infrastructurii, a sanatatii si educatiei, si pentru sistemul social! Azi Romania colecteaza la Buget cei mai putini bani ( ca procent din PIB) din toate tarile UE ! Cu Orban si PNL lucrurile vor merge din ce in ce mai rau!", transmite Victor Ponta, preşedintele Pro România.

 

Te-ar putea interesa și ....
Stiri Vezi toate articolele
Crossuri parteneri