Pot refuza părinții să-și trimită copiii la școală? Ministrul Anisie, ANUNȚ
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Andrada Oana
WhatsApp
Ministrul Educației, Monica Anisie, a anunțat dacă părinții pot sau nu să refuze să-și trimită copiii la școală, din data de 14 septembrie. 

Monica Anisie a amintit, privind acest subiect, că părinții au fost lăsați să aleagă dacă își trimit sau nu copiii la școală pentru cursurile de pregătire. Acum, trebuie luată o decizie în acest sens. 

Totuși, ministrul a precizat că învățământul este obligatoriu până în clasa a XII-a, iar dacă se va decide ca părinții să fie aleși să aleagă și vor spune „Nu”, atunci copiii vor trebui să participe la orele online. 

„Când s-a luat decizia redeschiderii școlilor prin acele cursuri de pregătire, am lăsat părintele să aleagă, să decidă, dacă îl lasă pe copil. Acum însă, trebuie să luăm o decizie în acest sens și să ne gândim bine dacă lăsăm tot la nivelul părintelui să facă o evaluare a situației din familie și dacă decide să-l aducă la școală, să-l aducă, dacă nu, să-l lase acasă, dar să urmărească în online să urmează cursurile”, a declarat Monica Anisie la Antena 3, miercuri, după conferința de presă susținută de președintele Klaus Iohannis. 

„Trebuie să participe. Educația trebuie să continue. Până la urmă, este obligatoriu să mergem la școală până în clasa a XII-a”, a completat ministrul Anisie. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel