Poza unei bătrâne din Iași, folosită de Papa Francisc ca mesager al credinței catolice
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Papa Francisc a fost profund impresionat de o pensionară din Iași în timpul vizitei sale din România.

Zile de zi Papa Francisc le oferă oamenilor pe care îi primește în audiență imaginea bătrânei din Iași care l-a entuziasmat în timpul călătoriei sale în România în 2019, scrie lastampa.it.

Chipul pensionarei a rămas impregnată atât de mult în memoria Suveranului Pontif, încât a cerut ca imaginea acesteia să fie printată în multe exemplare. Acum poza este distribuită tuturor episcopilor, conducătorilor de dicastere, colaboratorilor și oaspeților primiți în timpul audienţelor cu public de la Palatul Apostolic. Un mesaj menit să scoată în evidenţă importanța relației dintre tineri și bătrâni.

Fotografia înfățișează o femeie zâmbitoare, cu capul acoperit cu un batic, care-şi ţine în braţe nepoţelul de câteva luni. Femeia a ridicat copilul în sus atunci când Papa trecea prin mulțime. Pontiful a privit-o și a fost înduioșat. El a povestit ulterior acest moment.

„Termin imediat, dar nu înainte de a vă povesti o experiență pe care am avut-o înainte, când intram în piață. Am văzut o femeie în vârstă, destul de bătrână, o bunică ţinându-și în braţe nepotul, să fi avut în jur de două luni, nu mai mult. Când am trecut, mi l-a arătat. Avea un zâmbet complice, ca şi cum ar fi vrut să-mi spună: „Uitaţi, acum pot visa!”. În acel moment m-am emoționat și nu am avut curajul să merg și s-o aduc aici, înainte voastră. De aceea vă spun. Bunicii visează momentul când nepoții vor merge înainte în viaţă, iar nepoții au curaj atunci când își iau rădăcinile de la bunici.”, a spus Papa Bergoglio în 2019 în fața mulțimii, uitând de discursul său scris pe foaie.

Aceasta este femeia din Iași care l-a impresionat pe Suvernaul Pontif.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel