Prăbușirea blocului din Miami. Ultima victimă a fost găsită, ducând bilanțul morților la 98 de persoane
Data publicării:
Autor: Neagoe Narcis-Florentin
WhatsApp
Pixabay
Pixabay
Ultima victimă a prăbușirii blocului din Miami a fost găsită, aducând bilanțul morților la 98 de persoane.

Familia ultimei victime negăsite după colapsul blocului de apartamente din Florida a transmis că rămășițele femeii au fost identificate. Conform BBC, această ultimă descoperire încheie așteptarea de câteva săptămâni pentru familia lui Estelle Hedaya, în vârstă de 54 de ani.

Fratele femeii decedate sub dărâmături, Ikey, a spus presei americane că veștile au fost date de poliția din New York, luni. Descoperirea trupului neînsuflețit al victimei a adus și bilanțul final al morților după prăbușire: 98 de persoane.

Recuperatorii s-au luptat cu condiții meteo extreme pentru a continua căutările

Nimeni nu a mai fost scos în viață de sub dărâmături din primele ore trecute de la tragedie, iar oficialii au schimbat statusul misiunii din căutare și salvare în recuperare în data de 7 iulie. În ciuda faptului că au fost furtuni tropicale și riscul instabilității resturilor clădirii, recuperatorii au căutat sub mai bine de 13.000 de tone de ciment zobit. Situl a fost în mare parte curățat, iar molozul a fost mutat într-un depozit de stat pentru investigații suplimentare.

Restul clădirii a fost demolată

Autorităţile locale din Miami au anunţat că ce a rămas din clădirea prăbuşită a fost demolat controlat, înainte de venirea unei furtuni tropicale, în data de 5 iulie

Ceea ce a mai rămas din clădirea prăbuşită pe 24 iunie în statul Florida a fost demolat în noaptea de duminică spre luni, înaintea sosirii unei furtuni tropicale, a anunţat primarul comitatului Miami-Dade, Daniella Levine, potrivit Agerpres. Demolarea a avut loc între orele 22:00 şi 03:00 (02:00 şi 07:00 GMT) folosind mici explozivi plasaţi strategic, a declarat Daniella Levine într-o conferinţă de presă.

Știrea inițială

Cea mai mare parte a clădirii cu 12 etaje, numită Champlain Towers South, s-a prăbuşit în miezul nopţii, pe 24 iunie, într-un nor de praf, fiind una dintre cele mai grave catastrofe urbane din istoria SUA. Autorităţile se tem că şi restul clădirii se poate prăbuşi, ameninţând siguranţa salvatorilor. Aceste temeri au fost agravate de sosirea furtunii tropicale Elsa, aşteptată marţi în Florida.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel