Prăjitura "4 linguri". Rețeta extrem de simplă: Se amestecă toate ingredientele și se bagă la cuptor
Autor: Ema Apostu pe 25 sep, 08:16 | Retete

Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pixabay

Prăjitura "4 linguri" este un desert delicios și ușor de preparat. Iată rețeta.

Ingrediente

- 4 ouă

- 4 linguri pline de zahăr

- 4 linguri pline de făină cernută

- 0,5 linguriță praf de copt

- puțin zahăr vanilat (la dorință)

Cum se prepară

Spargeți ouăle într-un bol și adăugați zahărul. Mixați ingredientele folosind telul, apoi adăugați făina cernută, zahărul vanilat și praful de copt și omogenizați aluatul, potrivit bucatarul.eu. Luați o formă de silicon ornată și ungeți-o cu unt. Turnați aluatul în formă. Dați forma la cuptorul preîncălzit până la temperatura de 175°C, pentru aproximativ 15-20 de minute. Timpul de coacere depinde de fiecare cuptor în parte. Transferați prăjitura apetisantă pe un platou. La dorință, o puteți decora cu zahăr pudră sau niște ciocolată topită. Savurați desertul cu cea mai mare plăcere, alături de o cafeluță sau un pahar cu suc proaspăt.

Vezi și: Prăjitură cu rom și cafea pentru weekend. Rețeta fabuloasă

BONUS: Prăjitură cu budincă

Ingrediente

1 l de apă

2 plicuri de nescafe 2 în 1

200 g zahăr brun

200 g de făină

Crema

1 l de lapte

2 pungi de budincă de vanilie

12 linguri zahăr

170 g unt

150 ml de frişcă

Glazura

150 g de ciocolată

4 linguri de lapte

2 linguri de ulei

50 g unt

Vezi și: Prăjitura "10 minute". Se prepară extrem de ușor! Ideală pentru cafeaua de dimineață

Cum se prepară

Se amestecă apă cu zahăr şi apoi se fierbe. Odată ce apa începe să fiarbă, adăugaţi cafeaua. Se amestecă şi apoi se adaugă treptat făina. Puneţi în tavă hârtie de copt şi turnaţi amestecul fierbinte în foaia de copt, scrie bucatarianoastra.online. Se toarnă 800 ml lapte fiert în oală. Adăugaţi zahărul şi amestecaţi.

Amestecaţi laptele rămas cu pudra de budincă. Când laptele începe să fiarbă, adăugaţi amestecul de cremă şi amestecaţi puternic. Crema este gata când obţinem o structură densă şi netedă. Scoateţi crema de pe foc şi lăsaţi-o să se răcească. Acoperiţi vasul cu folie alimentară.

După răcire, adăugaţi untul şi frişca. Se amestecă bine până când totul se omogenizează. Aplicaţi crema peste aluat. Topiţi untul într-o baie de aburi pentru glazură. Adăugaţi ciocolata şi amestecaţi bine. La final, adăugaţi laptele şi uleiul şi amestecaţi bine până se omogenizează.

Se toarnă glazura peste un strat de cremă. La final, păstraţi prăjitura în frigider pentru câteva ore. Puteţi acoperi cu cacao pentru decorare.

Vezi și: Prăjitura "Acoperiș de casă". Rețeta rapidă și senzațională

Retete Vezi toate articolele
Crossuri parteneri