Prăjitura Cococioco. Desertul ideal pentru începutul de săptămână: Rețeta
Autor: Ema Apostu pe 13 sep, 14:10 | Retete

Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pixabay

Prăjitura Cococioco este un desert delicios care îmbină perfect ciocolata cu fulgii de cocos. Iată cum se prepară.

Ingrediente

Blat nucă

6 albuşuri150 g zahăr150 g nuci măcinate2 lg făină

Blat cocos 

6 albuşuri150 g zahăr100 g cocos2 lg făină

Crema 

12 gălbenuşuri200 g zahăr pudră2 plicuri zahăr vanilat6 lg lapte2 lg cacao300 g unt moale

Glazura

150 g ciocolată neagră2 lg unt4 lg lapte

Cum se prepară

Blat nucă

Într-un castron mixăm spumă albuşurile, adăugăm apoi zahărul, mixând până se topeşte. La final, încorporăm făina amestecată cu nucile măcinate (cu ajutorul unei linguri amestecăm, cu mişcări circulare, de jos în sus), scrie miremirc.ro. Compoziţia o turnăm într-o formă dreptunghiulară (25*35 cm) tapetată cu hârtie de copt şi dăm la cuptor pentru circa 15 minute.

Blat cocos

Într-un castron mixăm spumă albuşurile, adăugăm apoi zahărul, mixând până se topeşte. La final, adăugăm făina amestecată cu cocosul. Compoziţia o întindem în aceeaşi formă tapetată cu hârtie de copt, în care am copt şi blatul de nucă. Dăm la cuptor pentru circa 15 minute.

Crema

Mixăm gălbenuşurile cu zahărul, laptele, zahărul vanilat şi pudra de cacao pe baie de aburi, circa 20 minute. Lăsăm crema obţinută să se răcească. Separat, într-un castron, mixăm puţin untul moale de la temperatura camerei. În el adăugăm treptat câte o lingură din crema răcită.

Glazură

Ingredientele le punem într-o crăticioară pe foc mic şi le topim.

Asamblare: blat nucă – cremă – blat cocos – glazură.

Prăjitura o lăsăm la frigider pentru măcar 4 ore. Apoi, putem tăia şi servi.

Retete Vezi toate articolele
Crossuri parteneri