Prăjitură cu foi de napolitană şi caramel, rețetă. Desertul îndrăgit al copilăriei
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Ema Apostu
WhatsApp
Prăjitură cu foi de napolitană şi caramel, rețetă. Desertul îndrăgit al copilăriei.  Prăjitura cu foi de napolitană şi caramel este desertul ideal, atunci când vrei să-ți surprinzi familia cu ceva dulce. Iată cum se prepară.

Ingrediente pentru prăjitura cu foi de napolitană şi caramel

150 g unt
100 g zahăr
250 g făină
1 plic zahăr vanilat
500 g caramele cu lapte
50 ml smântână pentru frişcă
150 g ciocolată amăruie
100 g ciocolată cu lapte
150 ml smântână pentru frişcă
2 foi mari de napolitană

Cum se prepară prăjitura cu foi de napolitană şi caramel


Blatul de biscuiţi

Prăjitură cu foi de napolitană şi caramel, rețetă. Desertul îndrăgit al copilăriei. Untul moale la temperatura camerei se mixează cu zahărul şi zahărul vanilat până devine ca o cremă, scrie ladesert.ro. Se adaugă făina în care am amestecat un praf de sare şi se frământă până se obţine un aluat omogen.

Prăjitură cu foi de napolitană şi caramel, rețetă. Desertul îndrăgit al copilăriei. Aluatul se întinde în tavă 20/30 cm tapetată cu hârtie de copt şi se coace în cuptorul preîncălzit la foc mediu, pentru vreo 15 minute, până marginile încep să se rumenească. Blatul se scoate din tavă cu tot cu hârtia de copt şi se lasă la răcit pe un grătar.

Cremă de caramel

Prăjitură cu foi de napolitană şi caramel, rețetă. Desertul îndrăgit al copilăriei. Caramelele se pun într-o cratiţă cu fundul gros împreună cu smântâna pentru frişcă. Amestecăm mereu până caramelele se topesc şi compoziţia începe să clocotească. Se ia de pe foc şi se lasă la răcit. Blatul răcit îl punem înapoi în tava în care l-am copt, turnăm deasupra crema de caramel şi dăm la frigider până se întăreşte crema.

Crema de ciocolată

Prăjitură cu foi de napolitană şi caramel, rețetă. Desertul îndrăgit al copilăriei. Ciocolata ruptă bucăţele se pune la topit împreună cu smântâna pentru frişcă. Se aduce la punctul de fierbere, se dă deoparte şi se omogenizează. Se lasă la răcit.

Prăjitură cu foi de napolitană şi caramel, rețetă. Desertul îndrăgit al copilăriei. Foaia de napolitană cu cremă se taie în două. Vom obţine astfel 2 părţi de prăjitură, de aproximativ mărimea unei coli de hârtie A4. Pe una din foi repartizăm crema de ciocolată răcită, acoperim cu cea de-a doua foaie şi dăm din nou la frigider

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel