Prăjitură de post cu mere. Cea mai bună rețetă
Data publicării:
Autor: Ema Apostu
WhatsApp
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pixabay
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pixabay
Dacă ții post astăzi, această prăjitură cu mere te va încânta. Iată cum se prepară.

Ingrediente aluat prăjitură de post cu mere

200ml apă
200ml ulei
6 linguri de zahăr
o linguriță bicarbonat de sodiu
o lingură oțet
500g făină

Ingrediente umplutură prăjitură de post cu mere

1,5kg de mere
4-5 linguri de zahăr
2 lingurițe scorțișoară

Vezi și: Cum faci un covridog. Rețeta simplă și delicioasă

Cum se prepară prăjitura de post cu mere

Curăță merele de coajă și dă-le pe răzătoarea mare. Pune merele rase împreună cu cele 4 linguri de zahăr într-o cratiță cu fund dublu. Călește totul la foc mic până când zeama lăsată de mere se va evapora. Adaugă peste merele călite scorțișoara și dă-le deoparte pentru a se răcori puțin, potrivit paginidebucate.ro.

Într-un bol mai larg amestecă apa cu uleiul și zahărul până când zahărul se va topi. Separat dizolvă bicarbonatul de sodiu într-o lingură de oțet și adaugă-l peste amestecul de apă, ulei și zahăr. Adaugă puțin câte puțin făina până obții un aluat nelipicios și elastic. La început ajută-te de o spatulă de silicon sau o lingură pentru a încorpora. Când aluatul devine prea dens pentru a amesteca cu lingura, varsă-l pe blat și continuă să adaugi făină și să frămânți până capătă consistența necesară.

Împarte aluatul în două jumătăți și întinde-l cu ajutorul făcălețului în strat subțire. Pune prima foaie de plăcintă într-o tavă tapetată cu hârtie de copt sau presărată cu puțină făină. O tavă potrivită aceastei rețete de plăcintă cu mere ar trebui să aibă dimensiuni de aproximativ 30 x 40 cm.

Mai departe adaugă merele călite și deasupra lor a doua foaie de aluat. Înțeapă aluatul de plăcintă din loc în loc cu vârful unei furculițe, apoi bagă plăcinta la cuptor, la 180 de grade, pentru aproximativ 25-30 de minute sau până când aluatul este bine rumenit. Imediat bucătaria va fi inundată de mirosul îmbătător al merelor aromate cu scorțisoară. Înainte de a servi plăcinta cu mere pudreaz-o cu zahăr pudră! Acesta va accentua gustul plăcintei și îi va da mai multă savoare.

Vezi și: Prăjitura Siret. Rețeta de cofetărie de la Galați

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel