Ingrediente
3 ouă mari
200 g zahăr
150 g făină
3 mere
Cum se prepară
Într-un bol, batem ouăle cu ajutorul unui mixer. Adăugăm zahărul, făina și amestecăm foarte bine. Turnăm jumătate din cantitatea de aluat pe o tavă acoperită cu hârtie de copt. Cu ajutorul unui cuțit, tăiem merele felii, potrivit kiloretete.ro. Așezăm merele peste aluat iar pe deasupra adăugăm aluatul rămas. Coacem la temperatura de 180 de grade, timp de 50 de minute. La final, decorăm cu zahăr pudră.
Vezi și: Prăjitura 7 pahare. Ai nevoie de 8 ingrediente: Se amestecă totul și se pune în tavă
BONUS: Prăjitură simplă cu cana
Ingrediente:
- o cană de făină, mai îndesată
- o cană de gris fin
- o cană de zahăr
- o cană de nucă măcinată mărunt
- o jumătate de cană de bucăţele de ciocolată. Aceasta este opţionala.Dacă nu aveţi o puteţi omite
- o jumătate de linguriţă de sare
- un plic de praf de copt, adică 10 g
- o linguriţă cu vârf de cafea solubilă – se poate înlocui cu aromă de cafea
- o cană de lapte
- o cană de ulei
*o cană de 300 ml
Preîncălzim cuptorul la 180 grade Celsius.
Compoziţia
Alegeţi un castron foarte încăpător. În el adăugaţi pe rând:
- o cană de făină mai îndesată
- o cană de griș fin
- o cană de zahăr - puteţi să amestecaţi aici şi zahăr vanilat.
- cană de nucă măcinată mărunt sau alune măcinate/migdale
- o jumătate de linguriţă de sare
- 10 g de praf de copt
- o linguriţă plină de cafea solubilă
- opţional bucăţele de ciocolată amăruie.
Cum se prepară
Amestecăm bine toate aceste ingrediente uscate. Acum adăugăm ingredientele lichide. O cană de lapte, care poate fi înlocuită cu lapte vegetal, în caz că vreţi să faceţi prăjitură de post, şi o cană de ulei de floarea soarelui sau de rapiță, potrivit retetelemihaelei.com. Dacă vreţi să mai plusaţi cu ceva arome, acum este momentul. Amestecaţi totul foarte bine, un minut două, sau până când compoziţia devine mai consitenta cum vedeţi aici la mine.
Pregătiţi o tavă pentru cuptor tapetata cu hârtie de copt. Aceasta tavă are dimensiunile de 25X30 cm. Transferaţi compoziţia în tavă şi nivelaţi. Puneţi pe deasupra nucă măcinată şi fulgi de ciocolată, şi daţi la cuptorul preîncălzit timp de aproximativ 40 minute. După coacere lăsaţi-o să se răcească complet înainte să o tăiaţi.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
- Cine a fost iubirea secretă a lui Toma Caragiu. Din cauza ei actorul a intrat în depresie și a stat închis în bibliotecă zile la rând
- România e cu un pas înainte față de țările Schengen. Despescu: Toți apreciază modelul românesc. Suntem bifați ca model de urmat / video
- Corneliu Ștefan: În Dâmbovița s-au pornit motoarele în cel mai mare proiect cu fonduri europene din istoria Regiunii Sud-Muntenia
- Air Schengen și nu prea. Românii, controlați pe aeroporturile din Paris și Viena. Klaus Iohannis anunță "o discuţie foarte serioasă"
- Răsturnare de situație la înmormântarea lui Costel Corduneanu. Ce a decis familia pentru cel supranumit „Stăpânul Moldovei“
- Naty Badea: Nu mai este de trăit în Italia. Mie îmi este foarte teamă chiar și să merg pe stradă
- Visul gălățenilor a devenit realitate. A fost lansată nava de pasageri
- Tânărul întors din Olanda care și-a deschis grădină cu lalele pe 2.000 de mp. Accesul pentru public este liber, iar ședința foto profesională e inclusă
- Scenariul lui Adrian Năstase privind războiul din Ucraina / video
- Orașul din România unde nu există ambuteiaje. Titi Aur: De ce se circulă extraordinar, în ciuda faptului că e foarte aglomerat / video
- Nu e perioada planurilor. Daniela Simulescu: Să nu te superi că lucrurile nu ies cum ai visat azi-noapte!
- Cum a ajuns obez un copil de mare sportiv. Psiholog: Și-a arătat trei traume din două propoziții
- Sectorul 1, după ce Clotilde a promis creșe, grădinițe și școli: 800 de copii au rămas de din afară