Prăjitură "Durere de cap". Cum să pregătești un desert simplu, delicios și spectaculos
Autor: Giorgiana Croitoru pe 09 oct, 21:12 | Magazin

Prăjitura "Durere de cap. O rețetă simplă și inedită, perfectă pentru orice ocazie. Iată de ce ingrediente aveți nevoie, dar și cum se prepară!

Am întrebat-o pe mama de ce se numește așa... ghici ce... nu a știut să îmi spună. Probabil că îți dă bătăi de cap până să o prepari? Mă îndoiesc. Îți trece capul dacă o mănânci? Mnu cred. Dar poate că e atât de bună încât te vei trezi cu o durere de cap? Posibil. Important este să mâncăm cumpătat, ne îndeamnă cei de la carteadebucateamamei.ro

Ingrediente

Blatul

6 Albuș ou150 g Zahăr1 plic Zahăr vanilat2 linguri Făină1 plic Praf de copt Se stinge cu oțet sau zeamă de lămâie50 g Nuci măcinate4 Gălbenuș ou

Crema

200 g Unt2 linguri Ness2 Gălbenuș ou150 g Zahăr pudră50 g Nuci

Glazura

 

1/2 cană Apă6 linguri Zahăr3 linguri Cacao50 g Unt

 

Etape

 

Pentru Blat:

1. 6 albușe de ou se bat spumă și se adaugă toate celelalte ingrediente pentru blat.2. Rezultă un aluat care se toarnă într-o tavă unsă cu făină. Se pune la cuptor pentru aproximativ 20-30 minute, până se rumenește.

Pentru Cremă:

1. Untul și cu cele două linguri de ness se frecă bine.2. Separat, gălbenușurile cu zahărul pudră se freacă până nu se mai simte zahărul.3. Se amestecă cele două compoziții și se adaugă 50 g de nuci prăjite, tăiate mărunt.4. Se întinde crema, peste blatul bine răcit.

Pentru Glazură:

1. Zahărul, cacao, untul și apa, se fierb bine, până se aerează. (Se fac bule în cremă).2. Se toarnă glazura caldă peste cremă.3. Prăjitura se lasă la răcit!

 

 

 

Abonează-te la notificari
Te-ar putea interesa și...
Magazin Vezi toate articolele
Crossuri parteneri