Ingrediente
Blatul:
-7 ouă
-7 linguri de zahăr
-7 linguri făină
-1/2 plic praf de copt
Crema:
-300 ml lapte
-100 gr zahăr
-7 gălbenuşuri
-100 gr ciocolată cu lapte
-1 lingură cacao
-250 gr margarină sau unt
-100 gr alune prăjite şi măcinate
Spumă caramel:
-7 albuşuri
-14 linguri de zahăr
-2 linguri apă
Cum se prepară
Cele 7 albuşuri se bat spumă cu un praf de sare, iar gălbenuşurile se mixează cu zahărul şi praful de copt dizolvat în zeama de lămâie. Se amestecă albuşurile cu crema de gălbenuşuri şi se adaugă făina în ploaie, potrivit gustos.ro. Se coace în tava unsă cu ulei şi tapetată cu făină şi se lasă 20-25 min. la cuptor. După ce s-a copt, se lasă să se răcească. Se mixează gălbenuşurile cu zahărul adăugând laptele şi se pune la foc până se îngroaşă.
După aceea se ia de pe foc şi se adaugă ciocolata răzuită şi cacaoa şi se amesctecă până se topeşte toată ciocolata. După ce s-a răcit, se adaugă margarina frecată spumă. Se pune crema peste blat, apoi alunele prăjite şi măcinate şi la urma spuma caramel.
Se bat albuşurile spumă cu 7 linguri de zahăr.Separat se caramelizează celelalte 7 linguri de zahăr şi când capăta o culoare maro închis se pun cele 2 linguri de apaşi se lasa să fiarbă.Acest sirop se toarnă în fir subţire în albuşurile bătute şi se amestecă repede.Peste spumă se pune ciocolată răzuita.
BONUS: Smetannik, tort simplu la tigaie
Ingrediente pentru aluat
– 3 pahare de făină (380 g)
– 200 g de smântână de 20 %
– 200 g de zahăr
– 1 linguriță de praf de copt
Ingrediente pentru cremă
– 600 g de smântână
– 180 g de zahăr
– biscuiți sfărâmicioși (pentru decor)
Cum se prepară
Blatul
Combinați smântâna cu zahăr și amestecați. Adăugați praful de copt în făină și puneți amestecul în masa de smântână. Frământați un aluat moale și elastic. Împărțiți aluatul în 8 părți egale. Întindeți fiecare parte de aluat într-un cerc cu diametrul de 20-22 cm, scrie bucatarul.eu. Tăiați marginile cu ajutorul unui capac sau farfurii. Veți obține încă 2 blaturi din resturi, în total veți obține 10 blaturi. Coaceți blaturile într-o tigaie uscată la foc moderat, câte 2-3 minute pe fiecare parte.
Crema
Bateți smântâna cu zahăr. Ungeți blaturile cu crema obținută. Pentru decor folosiți biscuiți simpli și de ciocolată, pe care îi mărunțiți. Lăsați tortul peste noapte.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
- Orașul din România unde nu există ambuteiaje. Titi Aur: De ce se circulă extraordinar, în ciuda faptului că e foarte aglomerat / video
- Aderarea completă a României la Schengen. Comisarul European pentru Afaceri Interne, anunț important. Când ar putea fi eliminate și controalele la frontierele terestre
- Ce sunt tahionii, particulele "suspecte" care au invadat Universul
- "Sunt distrusă psihic". Ilona și Ristei, cădere nervoasă: "Este un fel de Sandu Ciorbă, ȋn chineză!"
- Naty Badea: Nu mai este de trăit în Italia. Mie îmi este foarte teamă chiar și să merg pe stradă
- Proiectul Ministerului de Interne care vizează îmbunătățirea și modernizarea sistemului. Bogdan Despescu, explicații / video
- Avocatul Poporului vrea să le facă dreptate „copiilor pandemiei” care au pierdut doi ani de școală
- USR, proiect de lege privind trimiterea pacienților de la stat la privat. Rafila, reacție
- Previziunea lui Ciuvică privind alegerile pentru Primăria Capitalei: Ia peste 40% / video
- Chirieac, după riposta Israelului asupra Iranului: S-ar putea să încheiem această pagină neagră din istoria Orientului Mijlociu
- Românii apreciază mai mult influencerii și vedetele decât medicii și profesorii. Sociolog: În topul profesiilor din SUA, artiștii sunt la nivel cu electricienii
- Sistemul RO-Alert și copiii dispăruți. Despescu: Numai prin sprijinul comunității putem avea un rezultat rapid
- Răzvan Dumitrescu, întrebare pentru George Tuță: De ce trebuia să guverneze PNL cu USR când PSD-PNL asigurase stabilitate în trecut?