Prăjitura lui 7. Rețeta ușor de preparat. Desertul ieftin și bun!
Autor: Ema Apostu pe 13 oct, 15:57 | Retete

Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pixabay

"Prăjitura lui 7" reprezintă desertul ideal în această perioadă. Iată cum se prepară.

Ingrediente

Blatul:

-7 ouă-7 linguri de zahăr-7 linguri făină-1/2 plic praf de copt

Crema:

-300 ml lapte-100 gr zahăr-7 gălbenuşuri-100 gr ciocolată cu lapte-1 lingură cacao-250 gr margarină sau unt-100 gr alune prăjite şi măcinate

Spumă caramel:

-7 albuşuri-14 linguri de zahăr-2 linguri apă

Cum se prepară

Cele 7 albuşuri se bat spumă cu un praf de sare, iar gălbenuşurile se mixează cu zahărul şi praful de copt dizolvat în zeama de lămâie. Se amestecă albuşurile cu crema de gălbenuşuri şi se adaugă făina în ploaie, potrivit gustos.ro. Se coace în tava unsă cu ulei şi tapetată cu făină şi se lasă 20-25 min. la cuptor. După ce s-a copt, se lasă să se răcească. Se mixează gălbenuşurile cu zahărul adăugând laptele şi se pune la foc până se îngroaşă.

După aceea se ia de pe foc şi se adaugă ciocolata răzuită şi cacaoa şi se amesctecă până se topeşte toată ciocolata. După ce s-a răcit, se adaugă margarina frecată spumă. Se pune crema peste blat, apoi alunele prăjite şi măcinate şi la urma spuma caramel.

Se bat albuşurile spumă cu 7 linguri de zahăr.Separat se caramelizează celelalte 7 linguri de zahăr şi când capăta o culoare maro închis se pun cele 2 linguri de apaşi se lasa să fiarbă.Acest sirop se toarnă în fir subţire în albuşurile bătute şi se amestecă repede.Peste spumă se pune ciocolată răzuita.

BONUS: Smetannik, tort simplu la tigaie 

 

Ingrediente pentru aluat

– 3 pahare de făină (380 g)

– 200 g de smântână de 20 %

– 200 g de zahăr

– 1 linguriță de praf de copt

Ingrediente pentru cremă

– 600 g de smântână

– 180 g de zahăr

– biscuiți sfărâmicioși (pentru decor)

Cum se prepară

Blatul

Combinați smântâna cu zahăr și amestecați. Adăugați praful de copt în făină și puneți amestecul în masa de smântână. Frământați un aluat moale și elastic. Împărțiți aluatul în 8 părți egale. Întindeți fiecare parte de aluat într-un cerc cu diametrul de 20-22 cm, scrie bucatarul.eu. Tăiați marginile cu ajutorul unui capac sau farfurii. Veți obține încă 2 blaturi din resturi, în total veți obține 10 blaturi. Coaceți blaturile într-o tigaie uscată la foc moderat, câte 2-3 minute pe fiecare parte.

Crema

Bateți smântâna cu zahăr. Ungeți blaturile cu crema obținută. Pentru decor folosiți biscuiți simpli și de ciocolată, pe care îi mărunțiți. Lăsați tortul peste noapte. 

Retete Vezi toate articolele
Crossuri parteneri