Prăjitura MARA cu glazură de ciocolată albă. Pentru pretențioși!
Autor: Ema Apostu pe 23 ian, 13:53 | Magazin

Imagine cu rol ilustrativ

Prăjitura Mara nu are cum să nu-ți placă. Este sofisticată și îi mulțumește până și pe cei mai pretențioși iubitori de dulce. Iată cum se prepară.

Ingrediente pentru foile albe

120 g margarină1 ou100 g zahăr tos300 g făinăo linguriță de amoniac stins cu o jumătate de ceașcă de lapteIngrediente pentru blatul maro

4 linguri de zahăr4 ouă4 linguri de făină1 lingură de cacao

Vezi și: Trebuie să pui ciocolată în filtrul de cafea. Rezultatul va fi spectaculos!

Ingrediente pentru cremă

500 ml lapte180 g zahăr2 plicuri de zahăr vanilat3 linguri de făinăcoaja și zeama de la o lămâie200 g unt

Ingrediente pentru glazură

ciocolată albă și fulgi de ciocolată cu lapte

Cum se prepară prăjitura MARA

Preparare blaturi

Pentru foile albe, mixează margarina cu zahărul tos, un ou, o linguriță de amoniac stins într-o jumătate de ceașcă de apă și amestecă totul cu făină până se obține un aluat potrivit de tare, din care întinzi două foi pe care le coci pe fundul unei tăvi unse cu ulei.

Vezi și: Prăjitura FLORENTINA, rețeta pe care trebuie să o încerci. Se face rapid și o vei devora!

Pentru blatul maro, mixează 4 gălbenușuri cu 4 linguri de zahăr, scrie suntgospodina.net. Adaugă făina, o lingură de cacao și albușurile bătute spumă. Coace blatul în tava unsă și tapetată cu făină.

Preparare cremă

Dizolvă zahărul și zahărul vanilat în lapte. Adaugă 3 linguri de făină și fierbe totul până se îngroașă. Când se răcește, adaugă untul, zeama și coaja de la o lămâie.

Asamblare

Pune, în ordine: blat alb, cremă, blat maro, cremă, blat alb. Deasupra toarnă glazura din ciocolată albă topită și ornează cu fulgi de ciocolată cu lapte.

Vezi și: Ar trebui să pui oțet în aluatul de pandișpan. Trucul acesta este excelent!

Abonează-te la notificari
Te-ar putea interesa și...
Magazin Vezi toate articolele
Crossuri parteneri