Prăjitura "Parlament", rețeta. Desertul perfect pentru începutul de weekend
Autor: Ema Apostu pe 26 feb, 15:45 | Retete

Sursa foto: Facebook

Prăjitura "Parlament" poate reprezenta desertul perfect pentru acest început de weekend. Iată cum se prepară.

Ingrediente

Blat:

2 căni nucă prăjită7 albuşuri7 linguri zahăr7 linguri nucă măcinată3 linguri făină1 plic praf de copt

Crema:

500 ml frişcă bătută7 gălbenuşuri7 linguri zahăr3 linguri apă

Vezi și: Plăcintă cu mere țărănească. Rețeta tradițional românească

În plus:

1 pachet de biscuiţio cană cafea îndulcită400 g cremă de ciocolată din comerţ

Cum se prepară

Blatul: Ungi o tavă cu margarină şi pui nucă prăjită, atât cât să acopere toată suprafaţa tăvii. Pregăteşti blatul din 7 albuşuri bătute cu 7 linguri zahăr, 7 linguri de nucă măcinată, cele 3 linguri de făină şi praful de copt, potrivit bucataras.ro. Torni compoziţia obţinută peste nuca din tavă şi o dai la cuptor, la foc potrivit. Când e copt blatul, îl răstorni şi pui peste el crema de ciocolată, apoi aşezi biscuiţii înmuiaţi în cafea.

Crema:  Cele 7 gălbenuşuri le amesteci cu 7 linguri de zahăr şi cu 3 linguri apă, le pui pe baie de aburi şi le fierbi până se îngroaşă puţin.

Când e gata crema, laşi amestecul la răcit, apoi pui frişca bătută şi amesteci bine până la omogenizare. Pui crema peste biscuiţi, ornezi prăjitura cu cacao şi o laşi la frigider 2 ore.

Vezi și: Pizza Quattro Stagioni. Rețeta de casă

Retete Vezi toate articolele
Crossuri parteneri