Urmărește emisiunea live
Prăjitură rapidă cu nucă și cacao. Se amestecă toate ingredientele și se bagă la cuptor
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Ema Apostu
WhatsApp
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pexels
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pexels
Această prăjitură rapidă cu nucă și cacao este mai mult decât ți-ai fi putut dori la mijlocul săptămânii. Iată cum se prepară.

Ingrediente

400 g făină 

200 g zahăr

1 praf de copt

2 linguri de cacao

250 g unt

2 ouă

300 ml de lapte

o cană de nuci

2 mere

Cum se prepară

Se amestecă toate ingredientele, cu excepţia nucilor şi a merelor, într-un castron, potrivit bucatarianoastra.online. Punem în tavă hârtie de copt sau ungem cu unt şi presărăm făină. Curăţaţi merele şi tăiaţi-le în cuburi mici. Transferaţi aluatul în tavă. Se presară cu nuci şi mere. Se coace la 180 de grade, aproximativ 30 de minute.

Vezi și: Prăjitura "10 minute". Se prepară extrem de ușor! Ideală pentru cafeaua de dimineață

Prăjitura "Acoperiș de casă". Rețeta rapidă și senzațională

BONUS: Prăjitura "5 minute"

Ingrediente

200 g pişcoturi
300 g ciocolată
400 ml frişcă lichidă
50 g unt la temperatura camerei
zmeură
căpşune

Cum se prepară

Începem prin a pune ciocolata într-un bol mai încăpător şi adăugăm frişca lichidă. Băgăm bolul în cuptorul cu microunde pentru 2 minute după care îl scoatem şi amestecăm pentru a combina cele 2 ingrediente. Alternativ, bolul se poate pune deasupra unei cratiţe cu apă fierbinte, potrivit adygio.com.

După ce am combinat frişca lichidă cu ciocolată, adăugăm untul. Acesta trebuie să fie la temperatura camerei şi cu o grăsime de 82%. Amestecăm până la topirea untului şi cu asta trecem la asamblare. Avem nevoie de o tavă rotundă cu diametrul de 18 cm, tavă care să fie tapetată cu folie de acetat sau cu hârtie de copt, asta pe margini. 

Pe fundul tăvii avem folie alimentară. Punem pişcoturi pe fundul tăvii.Punem feliuţe de căpşune şi zmeură după care turnăm o jumătate din cantitatea de ciocolată amestecată cu frişcă. Acoperim cu pişcoturi şi presăm puţin pentru a le fixa. Punem din nou căpşune şi zmeură după care turnăm restul de ciocolată cu frişcă. Acoperim cu bucăţele de pişcoturi şi presăm uşor. Glazurăm prăjitura. Dăm cu tava de câteva ori de masă şi băgăm tava la frigider pentru o oră, după care se poate tăia şi servi.

Vezi și: Prăjitură rapidă cu prune. Cea mai simplă și ieftină rețetă

Prăjitura "Cât bați din palme". Se prepară rapid și va face senzație. Deliciul perfect pentru weekend!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel