Urmărește emisiunea live
Prăjitura Snickers. Nu mai e nevoie s-o cumperi din magazin. Rețeta de casă
Data publicării:
Autor: Ema Apostu
WhatsApp
Sursa foto: Facebook "SWEET BY LIDIA"
Sursa foto: Facebook "SWEET BY LIDIA"
Această prăjitură este, fără doar și poate, genială. Unde mai pui că o poți prepara chiar tu, în propria bucătărie. Iată rețeta.

Ingrediente

Blat de nucă:

- 8 albuşuri

- 8 linguri de zahăr

- 250 gr nucă măcinată

- 4 linguri făină

- 1 linguriţă praf de copt

Glazura cu ciocolată albă:

- 250 gr ciocolată albă

- 2 linguri ulei

Crema caramel:

- 12 linguri zahăr

- 250 gr unt

- 8 gălbenuşuri

- 250 gr alune crude, nesărate

Glazura cu ciocolată amăruie:

- 250 gr ciocolată amăruie

- 2 linguri ulei

Cum se prepară

Pentru blat, se bat albuşurile spumă cu un praf de sare, adăugând treptat zahărul până ce acesta se topeşte, scrie bucataras.ro. Se toarnă nuca măcinată amestecată cu făină şi praful de copt. Încorporăm uşor cu ajutorul unui tel şi punem compoziţia în tava tapetată cu hârtie de copt şi unsă cu puţin unt. Se nivelează bine şi se lasă în cuptorul preîncălzit, la foc mic, timp de 30 minute.

Glazura de ciocolată albă se obţine topind la bain-marie ciocolata împreună cu uleiul. O turnăm peste blatul răcit complet. Dăm tava la frigider pentru cel puţin jumătate de oră până ce stratul de ciocolată s-a întărit. 

Pentru crema caramel se pun 8 linguri de zahăr la topit, amestecând permenent astfel încât să nu se ardă pe alocuri. Se adaugă untul şi se lasă la foc mic până la înglobarea completă. Amestecăm cele 4 linguri de zahăr rămase cu gălbenuşurile şi le turnăm peste amestecul de zahăr şi unt. Punem şi alunele pe care le-am prăjit puţin. Lăsăm să fiarbă la foc mic până ce crema începe să se îngroaşe.  

O lăsăm la răcit, apoi o turnăm peste glazura de ciocolată albă. Atenţie! Ambele trebuie să fie reci, altfel se întrepătrund. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel