Ingrediente
250 g unt
200 g zahăr
1 pliculeţ zahăr vanilat
5 ouă
380 g făină
1 pliculeţ praf de copt
2 linguri cacao
1 lingură lapte
Stratul de fructe
700 g vişine fără sâmburi
3 linguri zahăr
1 pliculeţ zahăr vanilat
Vezi și: Cornuleţe fragede cu borș, de post. Gustul copilăriei!
Crema de vanilie
1 plic budincă de vanilie
500 ml lapte
100 g zahăr
200 g unt moale
Glazura de ciocolată
200 g ciocolată neagră
2 linguri ulei
Vezi și: Cremă de zahăr ars. Desertul copilăriei cu gust de neînlocuit!
Cum se prepară
Blatul
Prăjitura Valurile Dunării, rețetă. Combină zahărul cu untul moale şi cu zahărul vanilat, apoi mixează-le pentru 3-5 minute. Adaugă ouăle câte unul, pe rând. Încorporează făina amestecată cu praful de copt şi mixează până la omogenizare. Separă 1/3 din compoziţie şi amestec-o cu cacaua şi lingura de lapte, până la omogenizare, scrie retetepractice.ro.
Prăjitura Valurile Dunării, rețetă. Într-o tavă de cuptor unsă cu unt şi tapetată cu făină, întinde compoziţia rămasă albă şi niveleaz-o cât mai bine. Deasupra ei întinde stratul de compoziţie cu caco. Peste stratul cu cacao, întinde vişinele fără sâmburi (pot fi şi din compot!), amestecate cu zahărul şi zahărul vanilat. Dă prăjitura la cuptor pentru 40 de minute la 180 de grade, sau până când prăjitura trece testul scobitorii.
Vezi și: Clătite delicioase fără făină. Ai nevoie doar de două ingrediente
Crema de vanilie
Prăjitura Valurile Dunării, rețetă. În răstimp pregăteşte budinca de vanilie: combină 100 ml de lapte cu 100 g de zahăr şi cu conţinutul unui plic de budincă. Dă laptele la fiert, iar când clocoteşte adaugă compoziţia de budincă şi amestecă. în mod constant, până când crema de încheagă, apoi las-o la răcit.
Prăjitura Valurile Dunării, rețetă. Bate untul moale cu mixerul pentru minim 5 minute, apoi încorporează treptat budinca de vanilie pregătită mai devreme. Întinde crema de vanilie obţinută deasupra stratului de vişine, nivelează şi dă prăjitura la congelator pentru 10-15 minute.
Glazura de ciocolată
Prăjitura Valurile Dunării, rețetă. Topeşte ciocolata cu uleiul şi întinde glazura obţinută deasupra stratului de vanilie. Se serveşte prăjitura după două ore de refrigerare.
Vezi și: Cum faci maia naturală de casă. Rețeta de drojdie sălbatică
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
Citește articolele cu aceleași etichete:
- Horoscop 23 aprilie: Balanță, Scorpion, Săgetător, Capricorn, Vărsător, Pești. Zodia care are probleme în familie. Mergi pe vârfuri!
- Scenariu de necrezut: Armate de gândaci cyborg controlați de la distanță. Ce spun cercetătorii japonezi
- Klaus Iohannis, iritat de o întrebare primită de la un jurnalist DC NEWS: Asta să vă spună analiștii, sociologii, părerologii - Video în articol
- Calcule electorale pentru Primăria București. Marele pierzător după retragerea lui Cîrstoiu. Chirieac: Va absorbi imediat o bună parte a electoratului său
- Horoscop 23 aprilie 2024. Soarele din Taur se rupe de careul cu Pluto. Daniela Simulescu, previziuni pentru zodii
- Trei infuzii care ajută la curățarea rinichilor în mod natural
- Secretul tinereții fără bătrânețe: Vă vine să credeți că bărbatul din imagine are 60 de ani? Ce mănâncă omul care nu vrea să audă de botox
- Cum va fi vremea de Florii. Meteorolog: Vor fi prezente în cea mai mare parte a țării
- Firea și Burduja au fost desemnați candidații PSD și PNL pentru București. Cine se retrage
- BANCUL ZILEI: Lucruri oribile spuse soției...
- La mesele festive scăpăm „ca vaca-n cucuruz” și apoi ne întrebăm de ce ne-am îngrășat. Dr. Doru Negru: Păi ați alergat mai mult de Paști?
- Circulăm într-o junglă. Mesajul unui expert auto: Cifrele ne arată că trebuie să știi să te aperi
- Cum te prind criminaliștii doar după scris. Comisar-șef: Activitatea este exclusiv umană