Prăjitura Valurile Dunării, rețetă. Cel mai BUN desert pe care îl poți încerca!
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Ema Apostu
WhatsApp
Prăjitura Valurile Dunării este un desert absolut delicios. Nu vei da greș cu  această rețetă deosebită. Iată cum se prepară.

Ingrediente

250 g unt
200 g zahăr
1 pliculeţ zahăr vanilat
5 ouă
380 g făină
1 pliculeţ praf de copt
2 linguri cacao
1 lingură lapte

Stratul de fructe

700 g vişine fără sâmburi
3 linguri zahăr
1 pliculeţ zahăr vanilat

Vezi și: Cornuleţe fragede cu borș, de post. Gustul copilăriei!

Crema de vanilie

1 plic budincă de vanilie
500 ml lapte
100 g zahăr
200 g unt moale

Glazura de ciocolată

200 g ciocolată neagră
2 linguri ulei

Vezi și: Cremă de zahăr ars. Desertul copilăriei cu gust de neînlocuit!

Cum se prepară


Blatul

Prăjitura Valurile Dunării, rețetă. Combină zahărul cu untul moale şi cu zahărul vanilat, apoi mixează-le pentru 3-5 minute. Adaugă ouăle câte unul, pe rând. Încorporează făina amestecată cu praful de copt şi mixează până la omogenizare. Separă 1/3 din compoziţie şi amestec-o cu cacaua şi lingura de lapte, până la omogenizare, scrie retetepractice.ro.

Prăjitura Valurile Dunării, rețetă. Într-o tavă de cuptor unsă cu unt şi tapetată cu făină, întinde compoziţia rămasă albă şi niveleaz-o cât mai bine. Deasupra ei întinde stratul de compoziţie cu caco. Peste stratul cu cacao, întinde vişinele fără sâmburi (pot fi şi din compot!), amestecate cu zahărul şi zahărul vanilat. Dă prăjitura la cuptor pentru 40 de minute la 180 de grade, sau până când prăjitura trece testul scobitorii.

Vezi și: Clătite delicioase fără făină. Ai nevoie doar de două ingrediente

Crema de vanilie

Prăjitura Valurile Dunării, rețetă. În răstimp pregăteşte budinca de vanilie: combină 100 ml de lapte cu 100 g de zahăr şi cu conţinutul unui plic de budincă. Dă laptele la fiert, iar când clocoteşte adaugă compoziţia de budincă şi amestecă. în mod constant, până când crema de încheagă, apoi las-o la răcit.

Prăjitura Valurile Dunării, rețetă. Bate untul moale cu mixerul pentru minim 5 minute, apoi încorporează treptat budinca de vanilie pregătită mai devreme. Întinde crema de vanilie obţinută deasupra stratului de vişine, nivelează şi dă prăjitura la congelator pentru 10-15 minute.

Glazura de ciocolată

Prăjitura Valurile Dunării, rețetă. Topeşte ciocolata cu uleiul şi întinde glazura obţinută deasupra stratului de vanilie. Se serveşte prăjitura după două ore de refrigerare.

Vezi și: Cum faci maia naturală de casă. Rețeta de drojdie sălbatică

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel