”Artificiul” pentru majorarea PENSIILOR. Băsescu: Cred că aici Guvernul nu va câștiga / Nu are altă soluție
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Alexandru Ichim
WhatsApp
Traian Băsescu spune care este ”artificiul” pe care îl poate face Guvernul în ceea ce privește majorarea pensiilor cu 40%. 

Traian Băsescu a intervenit în această seară în direct la România TV, unde a explicat ce ar putea să facă Guvernul pentru ca pensiile să fie majorate, așa cum s-a decis în mod legal. 

”Tehnic, știm toți că nu este posibil, din punct de vedere al finanțelor. Pe de altă parte, legea bugetului se va afla pe masa CCR. Pentru președinte va fi foarte greu să respingă acest amendament introdus de PSD pentru că domnia sa, știind că nu-i posibil să se plătească 40% a promulgat legea și nu va putea să își contrazică propria promulgare. Dacă e om serios, desigur. Nu e obligatoriu să fie om serios. Rămâne de văzut ce va zice CCR. Cred că aici Guvernul nu va câștiga. Este lege, este deja un drept câștigat. Guvernul nu are decât un artificiu de făcut, să dea 40% și să introducă taxe. Acestea nu pot fi contestate de nimeni. E drept suveran al Guvernului. Nu are altă soluție. Probabil că la acest artificiu se va recurge”, a declarat Traian Băsescu. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel