Predoiu, anunț după întâlnirea cu conducerea Parchetului de pe lângă Î.C.C.J
Data publicării:
Autor: Anca Murgoci
WhatsApp
Ministrul Justiției, Cătălin Predoiu, a avut astăzi o întâlnire de lucru cu conducerea Parchetului de pe lângă Î.C.C.J.

Reuniunea se înscrie în cadrul unei serii de întâlniri periodice care vor avea loc pentru discutarea și rezolvarea problemelor manageriale ale sistemului Ministerului Public și de politică penală a statului.

”Vom susține Ministerul Public pentru realizarea obiectivelor sale în marginea competențelor constituționale legale ale Ministerului Justiției. Comunicarea permanentă între instituții ne va ajuta să identificăm mai rapid problemele care vin din trecut sau care apar pe parcurs și să găsim împreună cele mai bune soluții manageriale și de politică penală a statului. Am continuat astăzi, spre exemplu, să discutăm soluțiile legislative necesare derivate din recenta Decizie a Curții Constituționale nr. 55/2020 referitoare la excepția de neconstituționalitate a dispozițiilor art. 139 alin. (3) teza finală din Codul de procedură penală și ale art. 11 alin. (1) lit. d) din Legea nr. 51/1991 privind securitatea națională a României și problemele de rectificare bugetară.

Ministerul Justiției va promova politici penale în permanentă consultare cu Ministerul Public

 

În același timp, am subliniat din nou preocuparea noastră pentru combaterea crimei organizate, traficului de persoane, corupției, infracțiunilor cibernetice, infracțiunilor financiare și de spălare a banilor, pentru orice tip de cauze care afectează bunul mers al societății românești.

Societatea așteaptă ca legea să fie aplicată tuturor celor care o calcă, așteaptă performanță și calitate din partea procurorilor. Am încredere în Procurorul General și echipa sa, știu că au nevoie de timp pentru a performa, știu că se străduiesc să facă acest lucru, am încredere că vor apare și rezultatele. Dar e important ca toți procurorii să fie uniți în intensificarea eforturilor lor și să urmeze conducerea Ministerului Public în acest demers de relansare a luptei contra criminalității de toate tipurile. Problemele logistice, tehnice, legislative, financiare, se vor rezolva treptat, dar nu putem aștepta până vom avea toate instrumentele tehnice și logistice așa cum ni le dorim, trebuie să mergem cu lucrurile în paralel, din mers, mai intens”, a declarat ministrul Justiției la finalul întâlnirii.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel